Madoptakter

Madoptakt: Divisional Round

Vi på Gul Klud vil godt sikre os, at du og dine venner får den perfekte helhedsoplevelse. Football er ikke bare verdens bedste sport. Det er et stykke amerikansk kultur, som skal nydes i de rette omgivelser. Derfor sætter vi hver uge fokus på ugens kamp i et madperspektiv. Vi vil meget gerne se billeder af din færdige ret på Facebook eller Twitter.

I denne uge sætter vi ikke fokus på én bestemt kamp, men på slutspillets Divisionsrunde.

, Madoptakt: Divisional Round

Football guderne bliver ved med at berige os, og vi står, efter min mening, overfor den bedste football weekend i sæsonen. Vi har for alvor fået skillet fårene fra bukkene, og bliver for sidste gang i år beriget med hele to kampe både lørdag OG søndag. Kan det blive bedre?

Det skulle da lige være, hvis vi kunne nyde kampene med en lækker burger. Eller… hvad med fire burgere? Så er der jo faktisk én til hver kamp?

Det bliver dog nok lidt kedeligt at spise fire helt ens burgere, og man skal nok være gjort af et meget bestemt stof, hvis man ene mand/kvinde kan fortære fire store burgere selv. Derfor skal det være sliders! Og som en hyldest til både dine smagsløg, men også mangfoldigheden og de mange kulturer som USA, og derved også NFL er bygget på, inviterer vi jer ud på en jordomrejse!

Vi præsenterer: Jorden rundt på fire sliders.

, Madoptakt: Divisional Round

Og jaja, vi kommer nok ikke hele vejen rundt, men det er da tæt på!

Inspireret af Østens varme og stærke madtraditioner byder vi på den “dekonstruerede wok”-burger: På en bund af sød chili, dampet spidskål, en kyllingebøf og en hjemmelavet wok-relish, går turen fra Thailand og over hen over det asiatiske kontinents eksotiske verden.

Turen forsætter derefter mod guds eget land, og til den eksotiske Ø: Hawaii. Her er navneskiltende lige lidt længere, og man danser hele året til ukulelens bløde klang.  Så i den Hawaii-inspirerede slider er der både Mayonnaise, oksekød, bacon, og en lækker ananas relish med foråsløg og frisk mynte. Mums!

Men man kan jo også blive træt af sol og sommer, så hvorfor ikke kigge mod koldere lag, og til en masse kulturer med stærke mad traditioner?

Den næste slider er inspireret af Østeuropas stolte madtraditioner. Så her får du, på en bund af stærk sennep, en dejlig bøf på oksekød, og dertil gedeost, frisk rødbede og afsluttet med peberrodsskum der sparker hårdere end den polske jernmand Sebastian Janikowski.

Og lad os dag slutte af med sikker vinder. Turen går selvfølgelig til Sydamerika, hvor Mayaernes madtraditioner stadig er i hu, og Aztekernes templer stadig troner frem.

Den Sydamerikanske slider er altså inspireret af en fantastisk og spicy kulinarisk verden. Derfor får du en stærkt krydret bøf, jalapenos, frisk avocado, hjemmelavet tomat-relish, og hjertesalat.

Vi håber du vil nyde turen, og at du når frem til kampstart!

Find opskrifterne på dine sliders her.

God fornøjelse derude!

Til info: Det skal nævnes, at jeg ikke er uddannet kok, men bare er en “kulturtosse” med en stor kogebogssamling, der sammen med en kammerat har brugt adskillige football-sæsoner på at eksperimentere med klassiske amerikanske retter. Enhver brug af skarpe genstande og varme gryder er på eget ansvar.

God kamp!

Tags
Vis flere

Marc Skafte

Chefkokken...

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Close
Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker