Madoptakter

Madoptakt uge 16: Julespecial!

Vi på Gul Klud vil godt sikre os, at du og dine venner får den perfekte helhedsoplevelse. Football er ikke bare verdens bedste sport. Det er et stykke amerikansk kultur, som skal nydes i de rette omgivelser. Derfor sætter vi hver uge fokus på ugens kamp i et madperspektiv. Vi vil meget gerne se billeder af din færdige ret på Facebook eller Twitter.

I denne uge sætter vi ikke fokus på én bestemt kamp, men på julen som højtid.

Madoptakt Jul, Madoptakt uge 16: Julespecial!

Og dette skete i de dage, at der udgik en befaling fra Fader Belichick: “Lad blot alle de luftfattige bolde komme til mig, thi de også har ret til at opleve lysskæret fra en Super Bowl-kamp”.

Ja, sådan starter NFL’s juleevangelie.  Og det byder på mange velkendte karakterer og fortællinger.

For vi må ikke glemme fortællingen om Kejser Andrew Luck, der efter at havde modtaget en voldsom tackling blot rejste sig og udbrød: “tak min søn, din tackling var perfekt udført”, hvorefter han vendte den anden side til. Den unge quarterback Mahommes III, der i sit talent kunne gå på vandet, fortællingen om “Miraklet i Minneapolis”, og ej at forglemme Messias Mayfield, der forsagede Hue Jackson, blev udset til stoppe den flereårige ørkenvandring, og redde Cleveland Browns fra mørket.

I har nok gættet hvad denne uges madoptakt handler om, ikke?

Julen.

For vi danskere deler mange ting med USA, men som med så meget andet, er det modifikationer.

Julen er et godt eksempel. Vi deler højtiden, men flere af traditionerne er anderledes, og dette gælder også madtraditionerne.

Så derfor har vi kastet ud i traditionelle amerikanske juleretter, som du kan nyde enten d.22 eller d.23 til alle NFL-kampene, eller som du kan servere d. 24 for dine gæster.

Du får i denne uge opskriften på de klassiske “Devilled eggs”, men i en særlig juleudgave.

Retten bliver spist hele året rundt, men har en særlig plads i flere amerikanske hjem op til jul. De er nemme at lave, men også en sjov snack der går godt til en velkomst øl/drink.

Denne opskrift udfordrer dog det traditionelle udseende på “Devilled eggs”, for de er lavet i football og jule-udgaver. Det betyder at de kreative sjæle kan få frit spil, for lad os bare slå én ting fast: Det er ikke kun til påske, at man maler æg.

Se billeder og find opskriften her.

En anden lækker juleklassiker er “Sweet Tato’ Pie”.

Igen, den bliver spist ved flere højtider året rundt i USA, men retten lever bestemt i bedste velgående ved juletid. Jeg skal være ærlig og sige, at første gang jeg hørte om denne pie, troede jeg at det var en varm middagsret, men det er det bestemt ikke. Det er en dessert, og endda en rigtig lækker en af slagsen.

Søde kartofler og kanel går  nemlig fortræffeligt sammen, og i denne udgave bliver kagen ekstra “julet” med en karamelliseret top af kanelsukker.

Find opskriften her.

Fra madtosserne i køkkenet ønskes i alle

en

Glædelig jul!

Til info: Det skal nævnes, at jeg ikke er uddannet kok, men bare er en “kulturtosse” med en stor kogebogssamling, der sammen med en kammerat har brugt adskillige football-sæsoner på at eksperimentere med klassiske amerikanske retter. Enhver brug af skarpe genstande og varme gryder er på eget ansvar.

God kamp!

Tags
Vis flere

Marc Skafte

Chefkokken...

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Close
Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker