Madoptakter

Madoptakt uge 4: Bears mod Buccaneers

Vi på Gul Klud vil godt sikre os, at du og dine venner får den perfekte helhedsoplevelse. Football er ikke bare verdens bedste sport. Det er et stykke amerikansk kultur, som skal nydes i de rette omgivelser. Derfor sætter vi hver uge fokus på ugens kamp i et madperspektiv. Vi vil meget gerne se billeder af din færdige ret på Facebook eller Twitter.

I denne uge sætter vi fokus på Chicago Bears mod Tampa Bay Buccaneers, der tørner sammen på søndag klokken 19.00 dansk tid.

Chicago – Den blæsende storby

Madoptakt Bears, Madoptakt uge 4: Bears mod Buccaneers

Chicago er en storby der giver en vind i håret, men samtidig byder byen også på smuk natur som den majestætiske “Chicago flod”, der bryder byens beton med sin rolige vandoverflade.

Chicago er nok en USA’s mest kendte byer. Den har ageret legeplads for gangstere som Al-Capone og John Dillinger, men den har også betydet meget for amerikansk sport og politik.

Megastjerner som Michael Jordan og Walter Payton er nærmest synonym med den historiske by, og prominente politikere som Hillary Clinton og Ronald Reagan er født i Illinois, mens tidligere Præsident Barack Obama var Senator for staten.

Der er dog ingen af dem der kan hjælpe byens NFL-hold Chicago Bears, når de på søndag skal forsøge at slå et brændvarmt Tampa Bay Buccaneers hold. Derfor er cheftræner Matt Nagy og hans offensive koordinator Mark Helfrich nødt til at trække noget helt unikt op af hjelmen.

Og hvad er mere unikt for Chicago, end deres noget alternative tag på den klassiske pizza?

– Deep Dish Pizza.

Denne tærtelignede “osteklippert”, rummer så meget kreativitet og kærlighed, at den vil få dit mundvand til at løbe hurtigere end Khalil Mack efter en quarterback, og det er lige præcis hvad Bears for brug for på søndag. Aggressivitet, hurtighed og kreativitet.

Så varm din ovn godt op, og byd alle dine venner på en klassisk ret fra Chicago.

Opskrift på Deep Dish Pizza.

Florida – Sydfrugternes Stat

Madoptakt Bears, Madoptakt uge 4: Bears mod Buccaneers

Solskin, strande, flot natur, vilde dyr. Kan du mærke varmen fra Florida?

Solskinsstaten der også kendt som et “sidste stop” for mange ældre amerikanere, og for sit nærmest tropiske klima, har faktisk andet end bingo og alligatorer at byde på:

Nemlig dejlige, syrlige og friske lime og citroner.

De kan bruges i madlaving, og specielt i desserter. For når man blander frisk lime og marengs sker der magi. Ligesom når man sætter Ryan Fitzpatrick og DeSean Jackson sammen på banen. Der skal faktisk ikke mere end et spil, eller én bid til, før at man rammer endzone, i en eufori af lykke.

Og denne særlige magi skal være med til at at hjælpe Buccaneers med skære igennem et stærkt Bears-forsvar, når de tørner sammen på søndag.

NB: Hvis man i ren begejstring har nået at gro sig et Fitzpatrick-skæg siden uge 1, så vil det være en god ide at huske servietter.

Opskrift på Florida Lime Chiffon Pie.

Til info: Det skal nævnes, at jeg ikke er uddannet kok, men bare er en “kulturtosse” med en stor kogebogssamling, der sammen med en kammerat har brugt adskillige football-sæsoner på at eksperimentere med klassiske amerikanske retter. Enhver brug af skarpe genstande og varme gryder er på eget ansvar.

God kamp!

Madoptakt Bears, Madoptakt uge 4: Bears mod Buccaneers

Tags
Vis flere

Marc Skafte

Chefkokken...

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Close
Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker