Madoptakter

Madoptakt uge 6: Vikings mod Cardinals

Vi på Gul Klud vil godt sikre os, at du og dine venner får den perfekte helhedsoplevelse. Football er ikke bare verdens bedste sport. Det er et stykke amerikansk kultur, som skal nydes i de rette omgivelser. Derfor sætter vi hver uge fokus på ugens kamp i et madperspektiv. Vi vil meget gerne se billeder af din færdige ret på Facebook eller Twitter.

I denne uge sætter vi fokus på Minnesota Vikings mod Arizona Cardinals, der tørner sammen på søndag klokken 19.00 dansk tid.

Minnesota – Staten i det kolde nord

Madoptakt Vikings, Madoptakt uge 6: Vikings mod Cardinals

“Jensen”, “Nielsen” eller “Mortensen”.. Nej, vi er ikke i Danmark.

I Minnesota er det næsten mere almindeligt at hedde disse efternavne end i Danmark. Det skyldes en massiv skandinavisk indvandring, som stadigvæk den dag i dag spiller en stor rolle i statens kultur, og også madkulturen. Derfor vil mange fra Skandinavien kunne genkende flere egnsretter fra staten med de 10.000 søer.

Men det er ikke det eneste, som staten har tilfælles med Skandinavien, og skulle man finde den danske vinter “for varm”, så er Minnesota stedet.

Det er dog ikke kun fordi, at der er koldt, at blodet i Minnesota har farven lilla, men også fordi de lilla vikinger huserer på det prægtige U.S. Bank Stadium.

Netop hjemvendt fra et vellykket hævntogt i Philadelphia, er vikingerne nu klar til at forsvare deres egen hjemmebane. Og netop det med hjemmebanen bliver afgørende for Vikings, for efter en noget svingende start på sæsonen, trænger hjemstaten til en gedigen oprejsning.

Så hvad er mere naturligt end at lave en kage med bær, som ikke bare gør kagen lilla, men også er så hjemmelige, at de kan plukkes i haven hos de fleste familier i Minnesota:

Blåbær.

Derfor skal holdet vedligeholde deres sejrsrus til lyden af de tusindevis af lilla bær.. eller nok nærmere fans, som i samlet flok vil sørge for, at vikingeskibet fremover forbliver på ret kurs.

Så hvis du er Vikings-fan, så er det bare med sætte tænderne i denne lækre blåbær-chessecake, som ikke bare vil gøre dine tænder lilla, men også give dig evnen til råbe så højt, at dit “skol” kan høres helt til Minneapolis.

NB: hvis du er ekstra glad for sejren over Eagles i søndags, så forslår jeg at du bruger “Philadelphia” ost til kagen. Der er bare noget rart ved at fortære Philadelphia to uger i træk.

Opskriften på cheesecake findes her.

Arizona: Staten med det store hul i jorden

Madoptakt Vikings, Madoptakt uge 6: Vikings mod Cardinals

Kaktusser, ørkensand og et majestætisk hul i jorden, bedre kendt som “Grand Canyon”. Se det er Arizona.

Og det bliver en modsætningernes kamp – varme mod kulde – når Arizona Cardinals tager til det kolde nord for at forsøge at besejre Minnesota Vikings i Minneapolis.

Derfor må ørkenholdet sørge for at bringe masser af varme med sig til at smelte de iskolde vikinger.

De skal altså bruge deres kulturelle fordel, for ikke nok med at der er varmt i ørkenen, så har statens madkultur en evne til at få temperaturen til at stige. Den er nemlig påvirket af den mexicanske madkultur, som hovedsageligt er kendt for én ting: Mange krydderier – og gerne de stærke af dem.

Og styrke bliver afgørende for nøglen til en Cardinals-sejr.

Det bliver afgørende, at Cardinals’ “pass rush”, og specielt Chandler Jones, viser sin styrke mod en tvivlsom offensiv linje fra Vikings. For kan Cardinals-forsvaret først få stoppet quarterback Kirk Cousins, så ser det godt ud for ørkenholdet.

Cardinals’ defensive linje bør altså inden kampen bunde et glas jalapenos, som vil give give dem en vindstyrke så høj, at selv Chili Klaus må træde tilbage.

Du bestemmer selvfølgelig selv, hvor stærke dine Enchiladas skal være; er du en garvet ørkenrotte, eller en iskold viking?

Opskrift på Enchiladas her.

Til info: Det skal nævnes, at jeg ikke er uddannet kok, men bare er en “kulturtosse” med en stor kogebogssamling, der sammen med en kammerat har brugt adskillige football-sæsoner på at eksperimentere med klassiske amerikanske retter. Enhver brug af skarpe genstande og varme gryder er på eget ansvar.

God kamp!

Madoptakt Vikings, Madoptakt uge 6: Vikings mod Cardinals

Tags
Vis flere

Marc Skafte

Chefkokken...

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Close
Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker