Madoptakter

Madoptakt uge 8: Chiefs mod Broncos

Vi på Gul Klud vil godt sikre os, at du og dine venner får den perfekte helhedsoplevelse. Football er ikke bare verdens bedste sport. Det er et stykke amerikansk kultur, som skal nydes i de rette omgivelser. Derfor sætter vi hver uge fokus på ugens kamp i et madperspektiv. Vi vil meget gerne se billeder af din færdige ret på Facebook eller Twitter.

I denne uge sætter vi fokus på Kansas City Chiefs mod Denver Broncos, der tørner sammen på søndag klokken 19.00 dansk tid.

Kansas City, Missouri

Madoptakt Chiefs, Madoptakt uge 8: Chiefs mod Broncos

Smukke marker, bondegårde og majspiber. Se, så kom vi for alvor på landet.

Staten, der måske for mange danskere, vil blive betegnet som en “fly over-state”, er blandt andet kendt for sin enormt frodige jord, sit enorme landbrug samt fantastiske blomsterliv.

Så i denne uge vil jeg blande Missouri’s køkken med den botaniske verden. Der er nemlig så meget ungt talent, der spirer hos statens NFL-hold Kansas City Chiefs, at jeg ikke kan lade være.

En haves mulighed for succes, er nemlig bygget på det samme som et NFL-holds mulighed: Der skal være et godt fundament.

Det hele starter altså med den frodige jord, så hvad er mere nærliggende end at lave en rigtigt Oreo “Dirt Cake”?

For der vel intet så dejligt, som at se et frø man har sået i sin egen have, pludselig begynde at give afkast?

Det er netop hvad der er sket i Chiefs, og meget tyder på, at holdet sidste år gjorde klogt i lade quarterback Patrick Mahomes “modne” på bænken, en hel sæson.

For siden har den unge quarterback, med hjælp fra hans kanon arm, som slyngplante, slynget bolden hvor hen på græsset han ville.

Samtidig er fansene i Kansas efterhånden blevet vandt til at se den unge talentfulde receiver Tyreek Hill, der som en anden græsslåmaskine, fræser både igennem og forbi modstanders forsvar, og videre til de hellige marker i endzone.

Det er denne kombination, af unge “talentspirer”, der skal sikre sejren på søndag over Denver Broncos.

Så find dine overalls frem, træk i stråhatten og slå spaden, eller nok nærmere skeen, i denne lækre Kansas City dessert.

Opskriften findes her.

Denver, ColoradoMadoptakt Chiefs, Madoptakt uge 8: Chiefs mod Broncos

Unikt landskab, bjerge, ørne, bjørne og – cheeseburgere?

Der er stadig tvivl om oprindelsen på denne internationalt kendte ret. Var det “Kaelin’s Restaurant” i Louisville, Kentucky, eller Louis Ballast fra “Humpty Dumpty Drive-In” i Denver, Colorado, som opfandt denne ret?

Det er svært at bedeømme, men ingen tvivl er der om, at den klassiske cheeseburger ihvertfald har en stor forbindelse til staten Colorado og byen Denver.

Der findes dog mange udgaver af denne burger, så jeg vil prøve at gå med en lidt mere lokal:

Kender du en “Broncos Special”?

Så skal du høre, for den bliver faktisk en altafgørende faktor for en Denver Broncos-sejr, i den kommede kamp mod Kansas City Chiefs.

Den starter på solid en bund af Von Miller, så kommer der lidt fladmast offensiv linje, en quarterback som bøf i midten, så lidt mere fladmast offensiv linje og så slutter den af med en lige så solid Bradley Chubb-top på toppen.

Det er “Broncos special”. Men hvis du ikke allerede nu, rent visuelt, kan se den offensive linje kollapse, og blive til det rene overflødige fyld mellem Miller og Chubb, så lad mig forklare det på en anden måde.

Det er særlig kendt for Denver, at man får valget mellem en grøn chili eller en rød chili, når man bestiller stærk mad. Det er så og sige en “Denver specialitet” at vælge den grønne chili. Så lad os tilføje dette element til burgeren.

Nu skal du simpelthen bare forstille dig, at kombinationen af styrke og intensitet, som den grønne og chili og den smeltede ost tilføjer, kan agere som drivkraften for Von Miller og Bradley Chubb, der begge vil mase den offensive linje sammen om Patrick Mahomes, der til sidste ender med at være kødet mellem to boller.

Så kan det vidst ikke siges mere klart.

Se at komme igang med at lave din “Broncos burger” her.

Til info: Det skal nævnes, at jeg ikke er uddannet kok, men bare er en “kulturtosse” med en stor kogebogssamling, der sammen med en kammerat har brugt adskillige football-sæsoner på at eksperimentere med klassiske amerikanske retter. Enhver brug af skarpe genstande og varme gryder er på eget ansvar.

God kamp!

Tags
Vis flere

Marc Skafte

Chefkokken...

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Close
Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker