Ingredienser
-
1 kg KartoflerSmå kartofler - gerne aspargeskartofler
-
1/4 Spidskål
-
1 stort Rødløg
-
2 spsk SennepGerne en bornholmsk sennep fra Lehnsgaard
-
1 Spsk RosmarinEvt mere til topping
-
5 spsk Mayonnaise
-
8 spsk Græsk yoghurt
-
Salt + peber
Fremgangsmetode
Vi ELSKER Bornholm! Så efter en lækker uge på solskinsøen, kom vi på denne lækre sommerret, som udelukkende består af bornholmske råvarer. Man kan dog sagtens bruge opskriften i hele landet, så længe man bruger gode råvarer.
Solen ligger smukt over det danske landskab, og vi ved alle, at solen skinner mest på Bornholm. Derfor lå det lige til højrebenet, at vi tog den klassiske kartoffelsalat under en kærlig bornholmsk behandling. Dette er vores bud på, hvordan du kan få skyerne til at lette, og solen til at bryde frem, på en dejlig dansk sommerdag.
Vi anbefaler at nyde retten til vores bornholmske BBQ ret af langtidsstegt svineskank.
Steps
1
Done
|
Start med at sætte vand over til dine kartoflerSæt dit vand over, og husk at salte det godt! Det skal smage af det bornholmske havvand, inden du hælder din kartofler i gryden. |
2
Done
|
Kog dine kartoflerDine kartofler skal koge i ca. 10 minutter - de skal ikke være kogt helt bløde, da de stadig skal have lidt bid til sig. Hvis kartoflerne er kogt for meget, kan de blive lidt smattede, når de bliver vendt med dressingen til sidst. |
3
Done
|
Snit spidskål, rødløg og frisk rosmarin.Snit dem alle i gode mundrette stykker. De skal give det sprøde element til retten. |
4
Done
|
Lav din dressingI en stor skål blander du din mayonnaise, sennep, græske yoghurt, salt og peber. |
5
Done
|
Rør det hele godt sammen, og tilføj dine snittede grøntsagerSørg for at vende det hele godt sammen. |
6
Done
|
Lad kartoflerne køle afNår dine kartofler er kogt færdig, erstatter du hurtigt det varme vand med koldt vand (gerne isvand). Lad nu din kartofler køle helt af inden du går videre. |
7
Done
|
Vend det hele sammenVend dine afkølede kartofler i din dressing, og top med noget frisk rosmarin. Så er du klar til servering! |