Bornholmer Kartoffelsalat
Smagen af frisk sommmer!

0 0
Bornholmer Kartoffelsalat

Del med dine venner og familie:

Kopier og del denne URL

Ingredienser

Reguler antal:
1 kg Kartofler Små kartofler - gerne aspargeskartofler
1/4 Spidskål
1 stort Rødløg
2 spsk Sennep Gerne en bornholmsk sennep fra Lehnsgaard
1 Spsk Rosmarin Evt mere til topping
5 spsk Mayonnaise
8 spsk Græsk yoghurt
Salt + peber
Køkken:

Smagen af dansk sommer samlet i én skål!

  • 30 min
  • Personer 4
  • Let

Ingredienser

Vejledning

Del

Vi ELSKER Bornholm! Så efter en lækker uge på solskinsøen, kom vi på denne lækre sommerret, som udelukkende består af bornholmske råvarer. Man kan dog sagtens bruge opskriften i hele landet, så længe man bruger gode råvarer.

Solen ligger smukt over det danske landskab, og vi ved alle, at solen skinner mest på Bornholm. Derfor lå det lige til højrebenet, at vi tog den klassiske kartoffelsalat under en kærlig bornholmsk behandling. Dette er vores bud på, hvordan du kan få skyerne til at lette, og solen til at bryde frem, på en dejlig dansk sommerdag.

Vi anbefaler at nyde retten til vores bornholmske BBQ ret af langtidsstegt svineskank.

Sådan gør du

1
Færdig

Start med at sætte vand over til dine kartofler

Sæt dit vand over, og husk at salte det godt! Det skal smage af det bornholmske havvand, inden du hælder din kartofler i gryden.

2
Færdig

Kog dine kartofler

Dine kartofler skal koge i ca. 10 minutter - de skal ikke være kogt helt bløde, da de stadig skal have lidt bid til sig. Hvis kartoflerne er kogt for meget, kan de blive lidt smattede, når de bliver vendt med dressingen til sidst.
Kogetiden kan variere efter hvor store dine kartofler er, så hold øje med dem, og er de store, skal de have ekstra tid.
Imens de koger, kan du starte på din dressing.

3
Færdig

Snit spidskål, rødløg og frisk rosmarin.

Snit dem alle i gode mundrette stykker. De skal give det sprøde element til retten.

4
Færdig

Lav din dressing

I en stor skål blander du din mayonnaise, sennep, græske yoghurt, salt og peber.

5
Færdig

Rør det hele godt sammen, og tilføj dine snittede grøntsager

Sørg for at vende det hele godt sammen.

6
Færdig

Lad kartoflerne køle af

Når dine kartofler er kogt færdig, erstatter du hurtigt det varme vand med koldt vand (gerne isvand). Lad nu din kartofler køle helt af inden du går videre.

7
Færdig

Vend det hele sammen

Vend dine afkølede kartofler i din dressing, og top med noget frisk rosmarin.

Så er du klar til servering!

Marc Skafte

NFL og NBA nørd til fingerspidserne! Gul klud skribent og uddannet i amerikanske studier ved SDU. Så lidt kulturel interesse er der da også.. Elsker greasy mad, alt med ost og de lilla vikinger! Så nårh ja, SKOL VIKINGS! (duduuuu)

Anmeldelser

Der ingen anmeldelser endnu. Du kan blive den første.
tilbage
SMØRDAMPEDE MAJS
Cote de boeuf
næste
Cote de Boeuf – KONGEN AF BØF!
tilbage
SMØRDAMPEDE MAJS
Cote de boeuf
næste
Cote de Boeuf – KONGEN AF BØF!

Skriv en kommentar