Cheddar/Karamel Popcorn
En “pop”ulær Chicago-ret.

0 0
Cheddar/Karamel Popcorn

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Adjust Servings:
150 gram Usaltede popcornmajs
2 spsk. Smør
5 spsk. Cheddar finthakket
Neutral olie
1/4 tsk. Bagepulver
1,5 dl Sukker
Gurkemeje
Køkken:

Tag det søde med det salte!

  • 25-30 min
  • Personer 1
  • Middel

Ingredienser

Fremgangsmetode

Share

Denne ret tager det salte med det søde, men også det sprøde med det bløde. Her får du vores Cheddar/Karamel popcorn opskrift.

Du kender i forvejen smagen af majs med ost fra nachos, men her får du samtidig også de sprødeste og lækre popcorn du længe har smagt. Sæt i gang!

Normalt laver amerikanerne denne ret med ostepulver, men det er både svært at skaffe, og for at være helt ærlig, så giver det ikke altid den bedste smag. Så i denne her opskrift bruger vi rigtigt ost, som der skal finthakkes.

[su_box title=”Kunne du lide denne opskrift? “]Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – Husk at abonnere, hvis du vil have de seneste videoer direkte i dit feed! [/su_box]

Steps

1
Done

Pop dine popcorn

Start med at komme olie i bunden af din gryde. Hæld nu dine majs ned i gryden og sæt låg på.

Efter kort tid vil dine popcorn begynde at poppe. Løft gryden fra varmen en gang imellem og ryst den lidt. Så brænder majskornene ikke på i bunden.

2
Done

Cheddarpopcorn

Når dine popcorn er poppet, deler du dem op i to lige store dele i to gryder.

Mens at popcornene stadig er varme, tager du din finthakkede ost og smør, og blander ned i den ene gryde.

Rør nu forsigtigt rundt i gryden, indtil at det hele er smeltet og fordelt over din popcorn.

NB: hvis bruger en lys cheddar, og gerne vil have at dine popkorn bliver mere gule i farven, så kan tilsætte en lille smule gurkemeje inden, at du begynder at røre rundt.

3
Done

Karamelpopcorn

Du har allerede lavet de popcorn der skal bruges her, så nu skal du bare igang med karamellen.

Tag en pande, tænd for blusset, og bland ca. 1,3 dl sukker med ca. 0,6 dl vand.

Lad det nu smelte under medium varme, og let omrøring.

Så snart det hele er begyndt at smelte, og begynder at få en let brunlig farve,  skal du røre 1/4 dl bagepulver i. Husk at dette foregår under omrøring!

Når alle popcorn er dækket og godt lysebrune, hælder du dem ud på et stykke bagepapir.

Det er en god ide at komme lidt olie på, inden at du hælder dine popcorn ud.

Lad det nu størkne, og bræk derefter popkornene fri.

4
Done

Velbekomme

Nu skal det hele bare blandes sammen i en skål, og så har du en rigtigt “Chicago klassiker”.

Marc Skafte

NFL og NBA nørd til fingerspidserne! Gul klud skribent og uddannet i amerikanske studier ved SDU. Så lidt kulturel interesse er der da også.. Elsker greasy mad, alt med ost og de lilla vikinger! Så nårh ja, SKOL VIKINGS! (duduuuu)

previous
Philly Cheesesteak
next
Refried Beans
previous
Philly Cheesesteak
next
Refried Beans

Tilføj din kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function shell_exec() in /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/themes/neptune-by-osetin/footer.php:2 Stack trace: #0 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/template.php(810): require_once() #1 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/template.php(745): load_template('/customers/6/0/...', true, Array) #2 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/general-template.php(92): locate_template(Array, true, true, Array) #3 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/themes/neptune-by-osetin/single-osetin_recipe.php(792): get_footer() #4 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/template-loader.php(106): include('/customers/6/0/...') #5 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/6/0/...') #6 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/index.php(17): require('/customers/6/0/...') #7 {main} thrown in /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/themes/neptune-by-osetin/footer.php on line 2