Ingredienser
-
Dej
-
3 dl Vand
-
2.25 tsk Tørgær
-
2 tsk Sukker
-
1.5 tsk Salt
-
0.6 dl Smeltet smør
-
0.6 dl Olivenolie
-
1.2 dl Majsmel
-
9 dl Hvedemel
-
Fyld
-
125g Provolone OstDu kan evt. bruge mild Cheddar eller Monterey Jack
-
115g Mozzarella
-
450g Italiensk PølseRå italiensk pølse uden skind. Jeg har haft succes med at købe en pakke hakket svinefars og tilføje italienske krydderier.
-
225g Frisk Mozzarella
-
800ml Pizza SauceDu kan også lave din egen fra bunden ved hjælp af 3-4 dåser flåede tomater, som du krydrer med basilikum, oregano, timian, lidt hakket hvidløg, lidt chili og evt. lidt sukker, skulle den blive for syrlig
-
60g Parmesan
-
1 spsk Olivenolie
Fremgangsmetode
Så er der pizza opskrift!
Italienerne kigger nok lige en ekstra gang når de besøger Chicago, for selvom at man godt kan opstøve en almindelig tyndbunds-pizza som kun Mama kan lave den, så er turisternes favorit stadig denne Chicago specialitet. Og den vender op og ned på alle grundprincipperne i den klassiske pizza. Tærte møder pizza, og ost møder endnu mere ost, i denne symbiose af tyk tomatsauce og dejmure så tykke at selv romerne har svært ved at indtage dem.
Denne Chicago-specialitet er ikke for laktose intolerante, og den ligger bestemt godt i maven. Det betyder, at kan du sagtens kan invitere mindst fire personer over på pizza. Så nu bør der ikke være nogen undskyldning for ikke, at invitere dine venner over på næste football-søndag.
Her er vores deep dish pizza opskrift!
Til denne opskrift skal du bruge en gryde/pande/støbejernspande. (Dette redskab er til at bage din pizza i. Derfor er to ting helt afgørende: Størrelsen og varmetolerancen. Det er vigtigt at din gryde hverken er for dyb eller for lav. Der skal være lidt dybde på din pizza, men samtidigt må den ikke blive al for dyb. Kig på billedet i opskriften, og vurder udfra hvad du har til rådighed. Den anden ting der er vigtig er, at din gryde/form kan tåle høj varme over længere tid.)
HUSK! Denne pizza laves bedst i en dyb pande, så hvis du har gjort dette, så husk at håndtaget er ekstremt varmt! Brug altid varmehandsker når du håndterer panden. Det er ikke tit, at man kommer en pande i ovnen, så man kan godt glemme det og rent instinktivt komme til at tage fat i håndtaget, når man vil flytte panden. Dette må du IKKE gøre. (Jeg har selv en gang glemt det, og det gør man kun én gang)
Kunne du lide denne opskrift på Deep Dish Pizza? Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – samt finde flere opskrifter her.
Steps
1
Done
|
ForberedelseFørst tager du alt hvad du ved om pizza, og lægger det til side. Denne her pizza opskrift, vender nemlig op og ned på alt hvad du kender til pizzaer. |
2
Done
|
PizzasauceStart med at hælde din pizzasauce / flåede tomater i en gryde. Få saucen op og koge, og hvis du laver din sauce fra bunden så husk at tilføje dine krydderier og hvidløg. |
3
Done
|
Lad nu saucen småkoge ved svag varme indtil den rette konsistens er opnået. HUSK at saucen ikke må være vandet eller tynd. Den skal være tyk og koncentreret. |
4
Done
|
PizzadejFind en stor skål og tilføj det varme vand. |
5
Done
|
Imens gæren opløser sig selv, kan du smelte din smør i lille kop. |
6
Done
|
Når gæren er opløst, tilsætter du din smeltede smør, olivenolien, salt, sukker, majsmel og hvedemel. |
7
Done
|
Nu skal dejen æltes. |
8
Done
|
HævningNår dejen ser færdig ud, skal den hæve under et viskestykke ved stuetemperatur. Dejen skal gerne være blevet dobbelt så stor, når den er hævet færdig. Tilføj en smule olivenolie i din skål, inden at du sætter den til at hæve. |
9
Done
|
FyldHvis du selv laver din pølse ud af hakket fars, er det en god ide at lave den mens dejen hæver. Tag din fars, og læg den op i skål. Rør derefter farsen op med de ønskede krydderier. |
10
Done
|
Ølpause!Nu bør der være tid til en øl eller to. Husk dog at se til din sauce med jævne mellemrum. |
11
Done
|
Lav deep dish pizza!Når din dej har hævet færdig, er du klar til at lave din pizza. |
12
Done
|
Tag din dej ud af skålen og rul den ud på et bord. Kom lidt mel på dit bord så dejen kan slippe igen. Husk at dejen stadig skal have en vis tykkelse, så lad være med at rulle den for tyndt ud. |
13
Done
|
Når dette er gjort, er du klar til at fylde dit fyld på din pizza. Og nu bliver det skørt. For i stedet for at starte med tomatsaucen, starter du med at placere den skiveskårede provolone ost i bunden. |
14
Done
|
Derefter tilføjer din friske mozzarella, som gerne må være skåret ud i mindre stykker. |
15
Done
|
Derefter tilføjer din rå pølse/fars i mindre stykker, indtil at du føler at der er nok i. Så drysser du din revet mozzarella hen over. |
16
Done
|
Nu er det tid til at din pizzasauce skal tilføjes. |
17
Done
|
Når den tykke pizzasauce er fordelt udover pizzaen, river du din parmesan udover toppen indtil at du har dækket hele overfladen. |
18
Done
|
Nu skal din dej foldes ind over kanten. Du skal skabe en tyk dejkant hele vejen rundt om pizzaen. |
19
Done
|
Bag pizzaen!Bag derefter pizzaen i ovnen i ca. 35 minutter. |
20
Done
|
Server!Når pizzaen har sat sig lidt, er du klar til servering. Hvis du har brugt en pande, så husk at bruge træredskaber til at skære din pizza ud. Ellers kan du risikere at komme til at skære i panden og ødelægge dens belægning. |