• Hjem
  • Cykling
  • COFFEE ÉCLAIRS – Den Ultimative Kaffedessert!
0 0

Del med dine venner og familie:

Kopier og del denne URL

Ingredienser

Reguler antal:
DEJ
250 gram Smør
250 gram Hvedemel
5 deciliter Vand
6 Æg
CREME
1-2 dl Stærk brygget Espresso / eller Instant kaffepulver
2 Æggeblommer
2 spsk Sukker
2 spsk Maizena majstivelse
1 Vaniljestang
2 deciliter Sødmælk
(1/2 liter fløde) Flødeskum
CHOKOLADE
2 plader Mørk Chokolade
1-2 spsk Cognac
Fløde
Glukosesirup

COFFEE ÉCLAIRS – Den Ultimative Kaffedessert!

Køkken:

EN MOKKADRØM!

  • 45 min
  • Personer 8
  • Middel

Ingredienser

  • DEJ

  • CREME

  • CHOKOLADE

Vejledning

Del

Så er det ultimative kaffedessert klar hos Eat My Sports! Hold godt fast på nedkørslen, for den her dessert rammer de helt rigtige steder!

Elsker du kaffe og dessert? Så er du landet det helt rigtige sted! Vi giver dig opskriften på de ultimative kaffeéclairs! Det er let smørbagt fransk bagværk pumpet med en lækker og intens kaffecreme. Og vi snakker ikke et “hint” af espresso, nej, det her smager af kaffe! Få den fulde oplevelse og glæd dine gæster med en dessertoplevelse de sent vil glemme!

Bon Appetit!

 

Sådan gør du

1
Færdig

DEJ

Start med at smelte dit smør i en tykbundet gryde. Tilføj vand underomrøring.

2
Færdig

DEJ

Når smørret er smeltet helt, og alt vandet er tilføjet, skal du tilsætte dit mel lidt af gangen. Det kan være en god ide at bruge en si, så der ikke opstår klumper.
Herefter laver du en "klassisk" melbolle. Det er vigtigt at din mel bliver godt stegt af, så det endelige resultat ikke får en alt for melet smag. Husk derfor at røre godt rundt mens der er varme på gryden.

3
Færdig

DEJ

Mens der stadigvæk er godt med varme på din melbolle, overfører du indholdet til en røremaskine, eller tager gryden af varmen, og gør dig klar til selv at røre godt rundt.
Nu skal du nemlig tilføje dine æg et efter et og piske det hele godt sammen til en blød dejmasse.

4
Færdig

DEJ

Når din dej er færdig, skruer du ovnen op på 200 grader, og gør en bageplade klar.
HINT:
Dine Éclairs skal sprøjtes ud på pladen, og et godt trick kan derfor være, at tage en lille smule dej fra din skål, og trykke en lille klat ud i hvert hjørne af bagepladen inden du kommer bagepapir på. Det holder dit bagepapir på plads når du trækker dine Éclairs hen over det.

5
Færdig

DEJ

Kom nu dine Éclairs i en sprøjtepose, og sprøjt dem ud på din bageplade. HUSK at der skal være mellemrum mellem dem, da de vokser en del i ovnen.

6
Færdig

DEJ

Sæt dem nu i ovnen og bag dem ved 200 grader i 20 minutter. Det er vigtigt at du IKKE åbner lågen til ovnen, før at du ved at de er bagt færdige, ellers kan de falde helt sammen. Så sæt tid på, og hold øje med dem gennem glasset i lågen.

7
Færdig

CREME

Mens dine Éclairs bager i ovnen, kan du begynde at lave din kaffecreme.

8
Færdig

CREME

Start med flække din vaniljestang og skrab den korn ud. Bland dem med lille smule sukker på en tallerken, indtil det hele hænger godt sammen.

9
Færdig

CREME

Hæld nu en lille smule mælk (1/2-1 deciliter) op i en lille skål og rør din Maizena ud i den. Sæt den til side.

10
Færdig

CREME

Kom nu resten af mælken, æg, kaffe, sukker og vaniljestangen (både den tømte stang og de korn du har blandet med sukker) op i en tykbundet gryde.

11
Færdig

CREME

Varm nu det hele langsomt op til kogepunktet under omrøring.

12
Færdig

CREME

Når det så småt begynder at simre, fortsætter du med at piske, og kommer din Maizena/mælkeblanding op i gryden. Fortsæt nu med at piske i nogle minutter indtil at kaffecremen for den helt rigtige kagecreme-konsistens. Tag den derefter af varmen.

13
Færdig

CREME

Lad nu din creme køle helt ned, før du skal bruge den.

14
Færdig

CREME

Når din creme er kølet helt ned, pisker du noget flødeskum og vender det i den afkølede creme. Det gør at den bliver mere luftig.

15
Færdig

CHOKOLADE

Chokoladen kommes i en lille gryde sammen med fløde. Nu skal det varmes op indtil chokoladen netop er smeltet. Rør det rundt med en ske undervejs. Tilsæt så lidt glukosesirup, og rør det rundt til er helt det blankt.

16
Færdig

CHOKOLADE

Nu skal det varmes op indtil chokoladen er smeltet. Rør det rundt med en ske undervejs, og tilsæt så lidt glukosesirup og cognac. Rør massen rundt til den er helt blank.

17
Færdig

LAV ÉCLAIRS

Når dine Éclairs har bagt færdig, og din kaffecreme er kølet helt ned, er du klar til at fylde dine kager.

18
Færdig

LAV ÉCLAIRS

Overfør din creme til en sprøjtepose med en metaltud. Fyld nu dine kager fra bunden af med masser creme! Du vil kunne mærke at din kage bliver tungere og mere udvidet.
Hvis ikke du har en metaltud til din sprøjtepose kan du lave dine huller på forhånd, eller vælge at skære dine kager op som et pølsebrød, og fylde det på den måde.

19
Færdig

LAV ÉCLAIRS

Dyp nu dine fyldte Éclairs i chokoladen så halvdelen af den er dækket. Stil på en bageplade eller rist, og lad chokoladen sætte sig inden servering!

Bon appetit!

Marc Skafte

NFL og NBA nørd til fingerspidserne! Gul klud skribent og uddannet i amerikanske studier ved SDU. Så lidt kulturel interesse er der da også.. Elsker greasy mad, alt med ost og de lilla vikinger! Så nårh ja, SKOL VIKINGS! (duduuuu)

Anmeldelser

Der ingen anmeldelser endnu. Du kan blive den første.
tilbage
Salade Nicoise – En klassisk fransk salat!
tilbage
Salade Nicoise – En klassisk fransk salat!

Skriv en kommentar