0 0

Del med dine venner og familie:

Kopier og del denne URL

Ingredienser

Reguler antal:
1 Cote De Boeuf Over 1 kg.
Rosmarin
Frisk Timian
Smør
Hvidløg
Groft salt

Cote de Boeuf – KONGEN AF BØF!

Den PERFEKTE grillede bøf!

  • 2 timer
  • Personer 2
  • Middel

Ingredienser

Vejledning

Del

Er du klar til KONGEN AF BØF?? Vi giver dig en sikker og fantastisk opskrift på Cote de Boeuf!

Elsker du at grille? Så kan det næsten ikke blive bedre end af grille Cote de Bouef. Vi anbefaler at du giver dig god tid til at finde den rigtige bøf, og vi kan kun anbefale at kigge forbi www.dyrbar.dk. Der er man bare sikker på at få kvalitetskød hver gang.

Men hvordan behandler man så, sådan et stykke prima kød? Det er godt spørgsmål! og svaret er simpelt: følg denne guide.

Vi guider dig hele vejen, og sikkert igennem denne process, som vil gøre dig til kongen af grillen!

Opskriften er inspireret med gode fra madvirtuos Thomas Alcayaga, som blandt andet kan findes på “madetmeremad” på Instagram. Under et grillkursus vidergav han sine hemmeligheder, som vi har taget til os!

Følg det hele i videoen her:

Sådan gør du

1
Færdig

Tag kødet ud af køleskabet

Gerne 1 time inden brug

2
Færdig

Salt dit kød!

Giv det godt med salt på begge sider!

3
Færdig

Tænd op i grillen!

Fyr helt op for varmen, og luk låget på grillen

4
Færdig

Krydderurter

Lig dine friske krydderurter på grillen. Lad være med at spare, og giv din bøf en god grøn krydder"dyne".

5
Færdig

På med bøffen!

Lig din bøf ind på dine krydderurter, og start dit ur. Nu skal din bøf vendes hvert andet minut.

6
Færdig

Hvornår er din bøf færdig?

1) En god tommelfingerregel er, at din bøf har fået nok, når den "trækker sig sammen". Den kan mærke med simpelt trky med sin finger.

2) Stik en stegenål ned i bøffen og derefter op på din læbe eller øreflip. Er nålen lun, har din bøf fået varme hele vejen igennem, og er færdig. Den må ikke være meget varm, så har den fået for meget.

3) Brug et stegetermometer. Vi går efter en kernetemperatur på 53 grader.

7
Færdig

Lad kødet hvile!

Nu er det tid til at lade dit kød hvile. Det enormt vigtigt at kødet for lov at hvile, og det skal det gøre uden at være overdækket.

Ligesom du kan se at kødet at færdig ved at det "trækker sig sammen", kan du se at det har hvilet nok, når kødet har givet slip igen, og ikke længere er spændt op.

Giv gerne kødet en hviletid på 10-15 minutter.

Hvis du skærer i dit kød for tidligt, så kan en spændt bøf godt "eksplodere" med kødsaft, og det vil man gerne undgå.

8
Færdig

Smeltet smør med hvidløg

Bøffens smag fra grillen bør være nok i sig selv, men man kan altid tilføje lidt smeltet smør med hvidløg, mens at bøffen hviler. Det skal bare ikke være varmt, så bøffen steger videre.

Marc Skafte

NFL og NBA nørd til fingerspidserne! Gul klud skribent og uddannet i amerikanske studier ved SDU. Så lidt kulturel interesse er der da også.. Elsker greasy mad, alt med ost og de lilla vikinger! Så nårh ja, SKOL VIKINGS! (duduuuu)

Anmeldelser

Der ingen anmeldelser endnu. Du kan blive den første.
tilbage
Bornholmer Kartoffelsalat
næste
Dybstegt Apple Pie (Fritters)
tilbage
Bornholmer Kartoffelsalat
næste
Dybstegt Apple Pie (Fritters)

Skriv en kommentar