Opskrift

Deep Dish Pizza – “A Chicago Special”

“De er skøre de Chicagoanere”.

Så er der pizza opskrift! Italienerne kigger nok lige en ekstra gang når de besøger Chicago, for selvom at man godt kan opstøve en almindelig tyndbunds-pizza som kun Mama kan lave den, så er turisternes favorit stadig denne Chicago specialitet. Og den vender op og ned på alle grundprincipperne i den klassiske pizza. Tærte møder pizza, og ost møder endnu mere ost, i denne symbiose af tyk tomatsauce og dejmure så tykke at selv romerne har svært ved at indtage dem.

Denne Chicago-specialitet er ikke for laktose intolerante, og den ligger bestemt godt i maven. Det betyder, at kan du sagtens kan invitere mindst fire personer over på pizza. Så nu bør der ikke være nogen undskyldning for ikke, at invitere dine venner over på næste football-søndag.

Her er vores deep dish pizza opskrift: 

Ingredienser


Dej

  • 3,1 dl varmt vand
  • 2,25 teske tørgær
  • 2 teskeer sukker
  • 1, 5 teske salt
  • 0,6 dl smeltet smør
  • 0.6 dl olivenolie + det løse
  • 1,2 dl majsmel
  • 9 dl mel + det løse

Fyld:

  • 115 gram skåret provolone (Her kan du også bruge en mild Cheddar eller Monterey Jack)
  • 225 gram frisk mozzarella
  • 4-450 gram rå italiensk pølse uden skind (Jeg har haft succes med at købe en pakke hakket svinefars og tilføje italienske krydderier.)
  • 115 gram revet mozarella
  • 7-900 ml tyk pizza sauce (Du kan også lave din egen fra bunden ved hjælp af 3-4 dåser flåede tomater, som du krydrer med basilikum, oregano, timian, lidt hakket hvidløg, lidt chili og evt. lidt sukker, skulle den blive for syrlig)
  • 60 gram parmesan (brug ægte parmesan, det gør virkelig en forskel.)
  • En spiseske oliven olie.

Køkkenredskaber:

  • En gryde / pande / støbejernspande. (Dette redskab er til at bage din pizza i. Derfor er to ting helt afgørende: Størrelsen og varmetolerancen. Det er vigtigt at din gryde hverken er for dyb eller for lav. Der skal være lidt dybde på din pizza, men samtidigt må den ikke blive al for dyb. Kig på billedet i toppen, og vurder udfra hvad du har til rådighed. Den anden ting der er vigtig er, at din gryde/form kan tåle høj varme over længere tid.)

Sådan gør du:


1

Først tager du alt hvad du ved om pizza, og lægger det til side. Denne her pizza opskrift, vender nemlig op og ned på alt hvad du kender til pizzaer.

Start med at lave de to ting der tager længst tid: Dej og den tykke pizzasauce

Din dej skal gerne hæve i 1-2 timer, og jo længere din pizzasauce kan stå og koge ind, jo bedre.


2

Start derfor med at hælde din pizzasauce / flåede tomater i en gryde. Få saucen op og koge, og hvis du laver din sauce fra bunden så husk at tilføje dine krydderier og hvidløg.

Husk jævnligt at røre i saucen så den ikke brænder på. Smag også på den undervejs. Skulle den blive for syrlig, så spæd op med lidt sukker.


3

Lad nu saucen småkoge ved svag varme indtil den rette konsistens er opnået. HUSK at saucen ikke må være vandet eller tynd. Den skal være tyk og koncentreret.

Imens at din sauce står og hygger sig, kan du begynde at lave din dej.

.


4

Find en stor skål og tilføj det varme vand.

Derefter tilføjer du din tørgær, og lader den opløse sig i vandet.


5Imens at gæren opløser sig selv, kan du smelte din smør i lille kop.

6

Når gæren er opløst, tilsætter du din smeltede smør, olivenolien, salt, sukker, majsmel og hvedemel.

Du kan med fordel holde lidt igen med hvedemel til at starte med. Så kan du tilføje lidt mere af den undervejs, hvis din dej er for våd. Princippet er, at det er nemmere at tilføje mere mel til dejen hvis den er for våd, end mere vand hvis den er for tør.


7

Nu skal dejen æltes.

Har du en køkkenmaskine med en dejkrog, så er det bare om at læne dig tilbage og lade den gøre arbejdet. Ellers er det igang med hænderne.

Det er vigtigt at dejen bliver æltet godt, og at den kan strækkes et godt stykke, uden at den går fra hinanden. Der skal derfor lægges både kræfter og lidt tid i i din æltning.

Den færdige dej skal kunne slippe både dine hænder og skålen uden problemer, samt være ensartet i overfladen og blød, luftigt og elastisk.


8

Når dejen ser færdig ud, skal den hæve under et viskestykke ved stuetemperatur. Dejen skal gerne være blevet dobbelt så stor, når den er hævet færdig. Tilføj en smule olivenolie i din skål, inden at du sætter den til at hæve.


9

Hvis du selv laver din pølse ud af hakket fars, er det en god ide at lave den mens dejen hæver. Tag din fars, og læg den op i skål. Rør derefter farsen op med de ønskede krydderier.

Kom derefter farsen i køleskabet.

Nu bør der være tid til en øl eller to. Husk dog at se til din sauce med jævne mellemrum.


10

Når din dej har hævet færdig, er du klar til at lave din pizza.

Start med at tænde din ovn på 225 grader.


11

Tag din dej ud af skålen og rul den ud på et bord. Kom lidt mel på dit bord så dejen kan slippe igen. Husk at dejen stadig skal have en vis tykkelse, så lad være med at rulle den for tyndt ud.


12

Når dette er gjort, er du klar til at fylde dit fyld på din pizza. Og nu bliver det skørt. For i stedet for at starte med tomatsaucen, starter du med at placere den skiveskårede provolone ost i bunden.

Der bør kunne ligge ca. 4 skiver.


13

Derefter tilføjer din friske mozzarella, som gerne må være skåret ud i mindre stykker.

Derefter tilføjer din rå pølse/fars i mindre stykker, indtil at du føler at der er nok i. Så drysser du din revet mozzarella hen over.


14

Nu er det tid til at din pizzasauce skal tilføjes.

Du kan med fordel forsøge at hælde det sidste overskyende væske fra saucen i din vask, inden at du tilsætter den.

Når den tykke pizzasauce er fordelt udover pizzaen, river du din parmesan udover toppen indtil at du har dækket hele overfladen.


15

Nu skal din dej foldes ind over kanten.  Du skal skabe en tyk dejkant hele vejen rundt om pizzaen.

Tilføj derefter lidt olivenolie over dine tykke kanter og pizzaen’s midte.


16

Bag derefter pizzaen i ovnen i ca. 35 minutter.

Det er vigtigt, at kanten er helt hård og sprød.

Tag derefter pizzaen ud, og lad den sætte sig i par minutter.

HUSK! hvis du har brugt en pande, så er håndtaget ekstremt varmt. Brug altid varmehandsker når du håndterer panden. Det er ikke tit, at man kommer en pande i ovnen, så man kan godt glemme det og rent instinktivt komme til at tage fat i håndtaget, når man vil flytte panden. Dette må du IKKE gøre. (Jeg har selv en gang glemt det, og det gør man kun én gang)

Når pizzaen har sat sig lidt, er du klar til servering. Hvis du har brugt en pande, så husk at bruge træredskaber til at skære din pizza ud. Ellers kan du risikere at komme til at skære i panden og ødelægge dens belægning.

Inden servering kan du evt. komme lidt frisk basilikum, og revet parmesan på toppen.

Nu er du klar til at spise!

God appetit!

Pizza opskrift, Deep Dish Pizza – “A Chicago Special”
Deep Dish Pizza

Kunne du lide denne opskrift på Deep Dish Pizza? Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – samt finde flere opskrifter her.

Tags
Vis flere

Marc Skafte

Chefkokken...

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker