Ingredienser
-
Kylling
-
600 gram Kylling (inderfilet)
-
Marinade
-
6 friskpressede Øko appelsiner
-
1 liter Appelsinjuice
-
1 spsk Kardemomme
-
4 Kanelstænger
-
2 spsk stødt Kanel
-
2 spsk revet Frisk ingefær
-
1 spsk Cayennepeber
-
1 spsk hele Nelliker
-
Panering
-
150 gram Panko Rasp
-
150 gram Hvedemel
-
2 spsk Gurkemeje
-
1,5 spsk Kanel
-
1 spsk Rørsukker
-
1/4 spsk Bagepulver
-
Andet
-
1-2 liter fritureolie
-
4 spsk Neutral yogurt
-
Kanel-sirup
-
2 spsk Sirup
-
2 spsk Honning (flydende)
-
1/2 tsk Kardemomme
-
1 tsk Kanel
-
Julesalat
-
1/2 Fennikeli tynde strimler
-
2 Øko appelsinerpil skrællen af og skær i både
-
1/2 Rødkåli tynde strimler
-
2 Æbleri tynde skiver
-
Dressing
-
1 dl AppelsinjuiceBrug evt. friskpresset saft fra appelsinerne du har købt til retten.
-
1/2 dl Olivenolie
-
1 spsk Dijon sennep
-
1 spsk Æble Cider Eddike
-
1 spsk Honning (flydende)
-
Salt + peber
Fremgangsmetode
Flæskesteg, and og deep fried chicken?
Normalt er det nok ikke alle de ting, som du forbinder med julen i Danmark, men det vil vi lave om på! Derfor har vi udviklet en udgave af dybstegt kylling, som sætter dig i julehumør med det samme!
Mangler du en opskrift på deep fried chicken? Så er du landet det rette sted. Hos Eat My Sports er vi specialister i at dybstege den lækre fugl, og med denne udgave har vi udviklet saftig, sprød og ikke mindst “julet” version af den klassiske ret: Deep Fried Chicken.
Marineret i appelsinsaft, kanel, frisk ingefær, kardemomme og ikke mindst cayenne, vil du fra første bid opleve alle julens smage og varme strømme igennem kroppen.
Vi topper kyllingen med honningbaseret kanel-sirup, der giver retten det sidste kick!
Derudover serveres retten med en sprød julesalat med appelsin, rødkål, friske danske æbler, fennikel og en hjemmerørt dressing.
Og skal det være ekstra naughty til jul, så prøv retten med sprøde små (eller store) vafler.
Du finder en lækker opskrift på vafler her – fra dengang vi lavede den vanvittige VAFFELBURGER!
Velbekomme!
Prøv også vores opskrift på traditionel Deep Fried Chicken her.
Steps
1
Done
|
MARINADE |
2
Done
|
MARINADE |
3
Done
|
JULESALAT |
4
Done
|
JULESALAT |
5
Done
|
DRESSING |
6
Done
|
KYLLING |
7
Done
|
KYLLING |
8
Done
|
KYLLINGNæste skridt er at hælde fritureolien i gryden og tænde for blusset. |
9
Done
|
KYLLINGDu dumper du nu kyllingestykkerne i gryden, og så lader du den gyldne brønd gøre arbejdet færdigt. Du vil opleve, at temperaturen i gryden falder efter hvor mange kyllingestykker, du kommer i gryden. Der kan du forsøge at regulere til med dit kogeblus. Vi anbefaler at dele stegningen op i omgange af 2-3 stykker ad gangen, så temperaturen ikke falder for meget, og det hele ikke klumper sammen i gryden. |
10
Done
|
KYLLINGEfter 5-8 min kan du tage dine kyllingestykker op af gryden lægge dem i et serveringsfad. Du kan med fordel dække bunden af fadet med køkkenrulle. Så får du ikke overskydende olie ud over det hele. Er du i tvivl om din kylling har fået nok, kan du altid lave en prøve og skære et stykke over inden, at du tager resten op. Fortsæt denne procedure indtil du stegt al din kylling. |
11
Done
|
KANEL-SIRUP |
12
Done
|
SERVERINGServer din sprøde kylling på en tallerken med den friske salat. Hæld din sirup ud over kyllingen og nyd den sprøde julestemning brede sig i hjemmet! |