0 0
Deep Fried Chicken – Juleudgave

Del med dine venner og familie:

Kopier og del denne URL

Ingredienser

Reguler antal:
Kylling
600 gram Kylling (inderfilet)
Marinade
6 friskpressede Øko appelsiner
1 liter Appelsinjuice
1 spsk Kardemomme
4 Kanelstænger
2 spsk stødt Kanel
2 spsk revet Frisk ingefær
1 spsk Cayennepeber
1 spsk hele Nelliker
Panering
150 gram Panko Rasp
150 gram Hvedemel
2 spsk Gurkemeje
1,5 spsk Kanel
1 spsk Rørsukker
1/4 spsk Bagepulver
Andet
1-2 liter fritureolie
4 spsk Neutral yogurt
Kanel-sirup
2 spsk Sirup
2 spsk Honning (flydende)
1/2 tsk Kardemomme
1 tsk Kanel
Julesalat
1/2 Fennikel i tynde strimler
2 Øko appelsiner pil skrællen af og skær i både
1/2 Rødkål i tynde strimler
2 Æbler i tynde skiver
Dressing
1 dl Appelsinjuice Brug evt. friskpresset saft fra appelsinerne du har købt til retten.
1/2 dl Olivenolie
1 spsk Dijon sennep
1 spsk Æble Cider Eddike
1 spsk Honning (flydende)
Salt + peber

Deep Fried Chicken – Juleudgave

Køkken:

Fra alle os - til alle jer! MUMS!!

  • 1-6 timer
  • Personer 4
  • Middel

Ingredienser

  • Kylling

  • Marinade

  • Panering

  • Andet

  • Kanel-sirup

  • Julesalat

  • Dressing

Vejledning

Del

Flæskesteg, and og deep fried chicken?

Normalt er det nok ikke alle de ting, som du forbinder med julen i Danmark, men det vil vi lave om på! Derfor har vi udviklet en udgave af dybstegt kylling, som sætter dig i julehumør med det samme!

Mangler du en opskrift på deep fried chicken? Så er du landet det rette sted. Hos Eat My Sports er vi specialister i at dybstege den lækre fugl, og med denne udgave har vi udviklet saftig, sprød og ikke mindst “julet” version af den klassiske ret: Deep Fried Chicken.

Marineret i appelsinsaft, kanel, frisk ingefær, kardemomme og ikke mindst cayenne, vil du fra første bid opleve alle julens smage og varme strømme igennem kroppen.

Vi topper kyllingen med honningbaseret kanel-sirup, der giver retten det sidste kick!

Derudover serveres retten med en sprød julesalat med appelsin, rødkål, friske danske æbler, fennikel og en hjemmerørt dressing.
Og skal det være ekstra naughty til jul, så prøv retten med sprøde små (eller store) vafler.
Du finder en lækker opskrift på vafler her – fra dengang vi lavede den vanvittige VAFFELBURGER!

Velbekomme!

Prøv også vores opskrift på traditionel Deep Fried Chicken her.

 

Sådan gør du

1
Færdig

MARINADE

Start med at lave din marinade til din kylling. Bland alle ingredienser sammen i et fad.

2
Færdig

MARINADE

Tilsæt nu din kylling, og vend det hele godt rundt. Lad det nu trække i minimum en time, men også meget gerne længere. Vi har god erfaring med 3-4 timer for god kraftig smag af appelsin.

3
Færdig

JULESALAT

Imens din kylling trækker, kan du begynde på din salat. Hak din kål og fennikel fint, hak din æbler groft, og fileter dine appelsiner.

4
Færdig

JULESALAT

Kom det hele i en stor salatskål.

5
Færdig

DRESSING

Bland ingredienserne i en skål. Pisk med et piskeris, til dressingen samler sig og ikke skiller. Lad den trække indtil servering. Lige inden servering, hælder du dressingen udover din salat og vender godt.

6
Færdig

KYLLING

Når din kylling har trukket skal den paneres. Bland de tørre ingredienser sammen i et fad, der er stort nok til at du kan vende dine kyllingestykker i det. Gør endnu et fad klar med din yogurt.

7
Færdig

KYLLING

Nu skal du panere dine kyllingestykker. Først et meget tyndt lag yogurt, også skal de vendes til de er helt tildækkede i din pankoblanding.

8
Færdig

KYLLING

Næste skridt er at hælde fritureolien i gryden og tænde for blusset.
Husk at holde øje med temperaturen! Temperaturen i gryden skal helst ligge på mellem 165 og 175 grader, og det er derfor vigtigt, at du har et madtermometer i gryden, så du kan holde øje med varmeudviklingen. Det er vigtigt at olien ikke koger over.

9
Færdig

KYLLING

Du dumper du nu kyllingestykkerne i gryden, og så lader du den gyldne brønd gøre arbejdet færdigt.
Husk! Pas på fingrene når du arbejder med så varm olie, og brug kun redskaber der kan tåle den høj varme.

Du vil opleve, at temperaturen i gryden falder efter hvor mange kyllingestykker, du kommer i gryden. Der kan du forsøge at regulere til med dit kogeblus. Vi anbefaler at dele stegningen op i omgange af 2-3 stykker ad gangen, så temperaturen ikke falder for meget, og det hele ikke klumper sammen i gryden.

10
Færdig

KYLLING

Efter 5-8 min kan du tage dine kyllingestykker op af gryden lægge dem i et serveringsfad. Du kan med fordel dække bunden af fadet med køkkenrulle. Så får du ikke overskydende olie ud over det hele.

Er du i tvivl om din kylling har fået nok, kan du altid lave en prøve og skære et stykke over inden, at du tager resten op.

Fortsæt denne procedure indtil du stegt al din kylling.

11
Færdig

KANEL-SIRUP

12
Færdig

SERVERING

Server din sprøde kylling på en tallerken med den friske salat. Hæld din sirup ud over kyllingen og nyd den sprøde julestemning brede sig i hjemmet!
Skal det være ekstra lækkert, så server kyllingen oven på vafler - du finder en fantastisk opskrift på vafler i vores vaffelburger-opskrift her: https://www.eatmysports.dk/opskrifter/vaffelburgeren-den-er-bar-laekker/

Marc Skafte

NFL og NBA nørd til fingerspidserne! Gul klud skribent og uddannet i amerikanske studier ved SDU. Så lidt kulturel interesse er der da også.. Elsker greasy mad, alt med ost og de lilla vikinger! Så nårh ja, SKOL VIKINGS! (duduuuu)

Anmeldelser

Der ingen anmeldelser endnu. Du kan blive den første.
tilbage
THANKSGIVING SANDWICH – THANKSGIVING I ÈN BOLLE!
super bowl chili dogs
næste
CHILI-DOGS – SUPER BOWL SPECIAL
tilbage
THANKSGIVING SANDWICH – THANKSGIVING I ÈN BOLLE!
super bowl chili dogs
næste
CHILI-DOGS – SUPER BOWL SPECIAL

Skriv en kommentar