0 0
Deep Fried Chicken

Del med dine venner og familie:

Kopier og del denne URL

Ingredienser

Reguler antal:
1 kg Kylling Bryst eller indefilet
2-3 liter fritureolie
Marinade
1 liter Kærnemælk
Salt + peber
2 tsk Paprika
4 spsk Hot Sauce
Panering
150g Panko Rasp
150g Majsmel
150g Hvedemel
2 tsk Gurkemeje
3 tsk Paprika
3 tsk Hvidløgspulver
2 tsk Cayennepeber
1/4 tsk Bagepulver

Deep Fried Chicken

Eat My Sports' Specialitet!

Køkken:

Let's fry some chicken, y'all!

  • 24 timer 40 min
  • Personer 4
  • Middel

Ingredienser

  • Marinade

  • Panering

Vejledning

Del

Findes der noget bedre end en god omgang deep fried chicken på en football-søndag?

Jeg kan ikke komme på noget. Der er mange der mener, at lige netop de har den perfekte opskrift på denne klasikker, og den klub vil vi gerne melde os ind i. Det har taget adskillige football-sæsoner at perfektionere denne opskrift, men nu er det på tide at dele den med alle jer glade sportsfans i Danmark. God appetit!

For at følge denne opskrift til punkt og prikke kræver det, at du starter dagen inden du skal bruge den færdige ret. Det er ikke et must, men det giver det bedste resultat.

Du skal yderligere sikre dig at du har følgende:

  • En stor gryde / eller en friturekoger
  • Et madtermometer (hvis du bruger en alm. gryde)
  • Fryseposer
  • Redskaber der kan tåle høj varme.

Husk god køkkenhygiejne! Specielt når du arbejder med rå kylling!

Kunne du lide denne opskrift på deep fried chicken? Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – samt finde flere opskrifter her.

Sådan gør du

1
Færdig

Marinering af kylling

Skær din kylling i tilpassede stykker. Det er vigtigt, at stykkerne ikke er for store. Ellers kan du ende med en kylling, der er rå i midten eller bare er brændt udenpå. Gå efter stykker på ca 1-2cm gange 5-6cm

2
Færdig

Kom kyllingestykkerne i en frysepose og tilsæt først salt, peber, paprika og evt. Hotsauce. Sørg for at alle stykker er godt krydrede. Tilsæt derefter kærnemælken. Sørg for at alle stykkerne er dækket godt.
Det ser måske ikke for appetitligt ud på nuværende stadie, men tro os, det her gør en kæmpe forskel!

3
Færdig

Luk posen forsvarligt, og lad kyllingen marinere i mindst et par timer – allerhelst natten over i køleskabet.

4
Færdig

Panering

Når kyllingen har ligget længe nok, så starter du på at lave din rasp-blanding.
På billedet ses blandingen inden, at de sidste krydderier er blevet tilsat.
Når du har tilsat krydderierne og rasp-blandingen er klar, og du kan gå videre til næste trin.

5
Færdig

Næste skridt er at hælde fritureolien i gryden og tænde for blusset.
Husk at holde øje med temperaturen! Temperaturen i gryden skal helst ligge på mellem 165 og 175 grader, og det er derfor vigtigt, at du har et madtermometer i gryden, så du kan holde øje med varmeudviklingen. Det er vigtigt at olien ikke koger over.

6
Færdig

Tag dine kyllingestykker ud af fryseposen og vend dem i din rasp-blanding. Sørg for at de er godt dækket til. Det gør ikke noget, at der stadig er kærnemælk på kyllingestykkerne, når de vendes i rasp-blandingen. Faktisk er det kun godt, da det vil hjælpe til, at raspen sidder bedre fast på kyllingen, og det giver i sidste ende mere af det dejlige sprøde lag!
Efter du har vendt din kylling i rasp-blandingen er du klar til stege kyllingen.

7
Færdig

TIP!

Hvis du er til ekstra tyk skorpe, så kan du, efter første tur i rasp-blandingen, dyppe i kærnemælken igen, og herefter give stykket endnu en tur i rasp-blandingen.

8
Færdig

Du dumper du nu kyllingestykkerne i gryden, og så lader du den gyldne brønd gøre arbejdet færdigt.
Husk! Pas på fingrene når du arbejder med så varm olie, og brug kun redskaber der kan tåle den høj varme.

9
Færdig

Du vil opleve, at temperaturen i gryden falder efter hvor mange kyllingestykker, du kommer i gryden. Der kan du forsøge at regulere til med dit kogeblus. Vi anbefaler at dele stegningen op i omgange af 5-10 stykker ad gangen, så temperaturen ikke falder for meget, og det hele ikke klumper sammen i gryden.

10
Færdig

Efter 5-8 min kan du tage dine kyllingestykker op af gryden lægge dem i et serveringsfad. Du kan med fordel dække bunden af fadet med køkkenrulle. Så får du ikke overskydende olie ud over det hele.
Er du i tvivl om din kylling har fået nok, kan du altid lave en prøve og skære et stykke over inden, at du tager resten op.
Fortsæt denne procedure indtil du stegt al din kylling.

11
Færdig

Søt dig til rette foran fjernsynet og slå over på dit yndlings sportshold.
God kamp og god appetit!

Stefan

Madentusiast med speciale i alt fra den gyldne brønd til alt der spises med pinde. Autodidakt - men har været i lære siden barnsben. Siger aldrig nej til en IPA, en rød bøf eller en udfordring!

Anmeldelser

Der ingen anmeldelser endnu. Du kan blive den første.
tilbage
Coca Cola kage
næste
Detroit Chili Dogs
tilbage
Coca Cola kage
næste
Detroit Chili Dogs

Skriv en kommentar