Opskrift

Thanksgiving Middag – Den perfekte Menu

Hvis der noget, der hænger sammen, så er det football og fugl!

Thanksgiving er en af de helt store dage i NFL sæsonen, hvor familierne samles om football og det helt store madbord. Men det behøver ikke kun være forbeholdt amerikanerne. Vi vil meget gerne sprede det madglade budskab herhjemme.

Her er opskrifterne på en Thanksgiving middag fra TV 2 SPORT-dagene, så du selv kan holde den perfekte Thanksgiving.


Til din Thanksgiving middag skal du bruge følgende:

STUFFING

  • 1 god klat smør
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g mark champignon
  • 2 mellemstore store løg
  • 2-3 stilke bladselleri
  • 1-2 gulerødder
  • 1-2 mellemstore kartofler
  • 200 g bacon i tern (stegt)
  • 300 g tørt fuldkorns toast (kan tørres i ovnen ved lav varme)
  • Salt og peber
  • Salvie, oregano og paprika
  • 1-2 dl hønsebouillon (varm)

KALKUN

  • 1 stor smuk kalkun (ca. 4,5 kg) – OBS! Har du købt en frossen kalkun, er det vigtigt, at den når at tø helt op. Den bedste måde at gøre det på er i køleskabet, hvor det tager ca. tre dage.

KARTOFFELMOS

  • 1-1,2 kg kartofler
  • Salt og peber
  • 50 g smør
  • 1-2 dl mælk
  • evt. hvidløg

TRANEBÆRSOVS

  • 200 g sukker
  • 250 ml vand
  • 250 g tranebær
  • Kanel og muskatnød

CORN BREAD

  • 150 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 400 ml sødmælk
  • 250 g mel
  • 150 g majsmel
  • 4½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt

Sådan gør du:

STUFFING


1Steg bacon og svampe af.

2 Hak/blend løg, hvidløg og bland med krydderier, revet gulerod, revne kartofler og brødterninger.

3Bland det hele på panden med en god klat smør og spæd til med bouillon.

4Forholdet mellem ingredienserne er alt efter smag og behag. Men konsistensen skal være fugtig og grødet, så stuffingen indefra kan afgive saft og kraft til kalkunen.

KALKUN


Ingen Thanksgiving middag uden fugl!

1Den optøede kalkun “tømmes” for diverse indvolde og andet, skylles, og så skal der ’stuffes’

2Når kalkunen er fyldt med stuffing sættes den på en let-smurt bradepande, hvorefter kalkunen også bliver smurt med smør og drysses med salt og peber.

3

Stegetiden for en kalkun afhænger af størrelsen. Men en god tommelfingerregel er 50 minutter pr. kilo ved 160 grader. Den lave varme gør, at kalkunen ikke bliver så tør.

HUSK: Hver halve time SKAL du smøre kalkunen med koldt smør på så meget af overfladen, som du kan komme til. Det gør også, at kødet ikke bliver tørt.


KARTOFFELMOS


1Kartoflerne renses, skæres ud og koges uden salt.

2Når der mangler 5-10 minutter af kogningen kan det anbefales at smide et par fed hvidløg i vandet. Det giver lige lidt ekstra smag.

3Når kartoflerne og hvidløg er møre moses de.

4Tilsæt herefter salt, peber, smør og mælk efter smag og ønsket konsistens.

5Gå altid frem lidt ad gangen. Det er trods alt lettere at tilsætte mere, end det er at tage noget ud af mosen igen!.

TRANEBÆRSOVS


1

Sukker og vand koges op.


2

Tilsæt derefter tranebær, kanel og muskatnød.


3

Det hele koges i ti minutter til bærrene er sprunget.


4

Hæld massen over i en skål og sæt det i køleskabet i et par timer. Det gør sovsen tyk og syltetøjsagtig, hvilket også er meningen trods navnet tranebærsovs.


CORN BREAD


1

Smør og sukker røres sammen.


2

Mælk og æg tilsættes og røres sammen.


3

Mel, majsmel, salt og bagepulver tilsættes og dejen røres sammen til en masse, der minder mere om kagedej end brøddej.


4

Dejen hældes i en form med bagepapir og bages i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.


Rigtig god Thanksgiving middag og velkbekomme!


Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – samt finde flere opskrifter her.

Tags
Vis flere

Marc Skafte

Chefkokken...

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker