Opskrift

Devilled eggs – Juleudgave

En lækker amerikansk juleklassiker. Nu i sjove udgaver der sætter både voksne og børn i football og julehumør!

Se at komme igang!

Ingredienser


  • 12 æg
  • 100 gram Hakket kylling
  • 1 – 1,5 dl Hot Sauce blandet med ligedele smeltet smør. (Det er den samlede og blandede masse, der skal fylde 1 – 1,5 dl)
  • 2 spiseskeer blå ost
  • 1-2 spiseskeer koriander (kan udelades, hvis du ikke kan lide det)
  • 2 spiseskeer græsk yoghurt
  • 1 teske chili sauce (gerne den kinesiske “Sriracha”)
  • 1/2 flaske brun kulør (eller efter behov)
  • 1 lille flaske rød frugtfarve (eller efter behov)
  • En masse vand
  • Ekstra græsk yogurt til football snøren.
  • Mayonnaise til julemandes hat og skæg
  • Kapers til julemandens øjne
  • 1 rød peberfrugt, kan bruges som mund på julemanden.

Sådan gør du:


1Start med at koge dine æg til de er hårdtkogte. Det vil sige ca. otte minutter i kogende vand. Imens at dine æg koger, kan du med fordel tilberede din hakkede kylling på panden.
Devilled eggs, Devilled eggs – Juleudgave

2

Kom derefter dine æg under koldt vand, så stopper du både tilbedredningen, men gør det også nemmere at pille æggene.

Når du har pillet alle dine æg, skal du finde ud af om du vil farve dine æg. Hvis svaret er ja, så følge det næste punkt. Hvis ikke, så spring til punktet der hedder “Lav dit fyld”.


3

Farvning af æg

Dette er afsnittet, der fortæller hvor du farver dine æg, og bare rolig det er ikke svært.

For at lave julemænd skal du skære din æg i halve, fjerne den hårdtkogte æggeblomme, og komme den hårde hvide i en gryde med varmt vand og rød frugtfarve. HUSK at gemme dine æggeblommer til fyldet.

Lad nu dine æg ligge i det røde vand i minimum 15 minutter, eller til du syntes, at de har den rigtige farve.

For at lave footballs, behøver du ikke at skære ægget over. Her er den fordel at komme det afpillede æg helt ned i en gryde med varmt vand og kulør. Ligesom med de røde æg skal de ligge i minimum 15 minutter, eller indtil at du syntes, at de har den rigtige farve.

Tålmodighed er en dyd i denne process.

Devilled eggs, Devilled eggs – JuleudgaveDevilled eggs, Devilled eggs – Juleudgave

4

Lav dit fyld

Tag dine brune football æg og skær dem i halve. Fjern den hårdkogte æggeblomme og lig halvdelen af dem til side. De skal bruges til at lave fyld.

Devilled eggs, Devilled eggs – Juleudgave

5

Tag nu din hot sauce og bland det sammen med det smeltede smør, det skal bruges til dit fyld.

I en stor skål blander du nu de seks æggeblommer, din kylling, den græske yoghurt, hotsauce/smørblanding, blå ost og koriander sammen til en fast masse.

Den masse skal nu i plastikpose, som du så klipper hjørnet af, så du kan sprøjte det i det tomme æg.

Devilled eggs, Devilled eggs – Juleudgave

6

Fyld nu dine æg op, og pynt dem enten som footballs eller julemænd.

Til footballs har vi brugt græsk yoghurt til at lave snøren.

Til julemænd er det brugt mayonnaise til hat og skæg, samt et par kapers som øjne.

Hvis du vil helt gå helt “Jørgen Clevin” kan du også skære et lille stykke rød peberfrugt og bruge det som julemandes mund.

Devilled eggs, Devilled eggs – Juleudgave

Kunne du lide denne opskrift på Devilled eggs? Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – samt finde flere opskrifter her.

Tags
Vis flere

Marc Skafte

Chefkokken...

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker