Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/api/api-template.php on line 499

Enchiladas
Varmen fra Arizona’s ørken

0 0
Enchiladas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Adjust Servings:
1 pakke Tortillas Du kan også lave dine egne med denne opskrift: https://www.eatmysports.dk/opskrifter/hjemmelavet-afc-tortilla-en-pro-bowl-vaerdig/
Fyld
Tex-mex krydderier køb enten en færdigblandet tex mix-krydderblanding, eller lav din egen blanding ud fra krydderier som spidskommen, chili, korriander, hvidløgspulver, cayennepeber, paprika, salt osv.
Revet cheddar frisk eller revet) / Monterey Jack / Tex-Mex revet ost
Nachos til at knuse udover retten
Olivenolie
Jalapenos
Refried beans
Refried Beans Find opskriften her: https://www.eatmysports.dk/opskrifter/refried-beans/
Enchilada sauce: 
3 spsk. Olivenolie
3 spsk. Hvedemel
2 spsk, Knust chili
1 tsk. Cayennepeber
1 spsk. Hvidløgspulver
Et drys Oregano
Et drys Salt
1 tsk. Kanel
2 tsk. Tomat Pasta
4,5 dl Grøntsagsbullion
1 tsk. Hvidvinseddike
Peber
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/api/api-template.php on line 499

Mexicos lasagne!

  • 45 min
  • Personer 4
  • Let

Ingredienser

  • Fyld

  • Refried beans

  • Enchilada sauce: 

Fremgangsmetode

Share

Enchiladas er vel egentlig bare det Mexicanske køkkens svar på en lasagne? De bagte tortillas er en super nem, dejlig krydret og velsmagende sportsret.

Jeg har valgt, i denne Enchiladas opskrift, at lave to simple udgaver med to slags fyld. Halvdelen er fyldt med “spicy” oksekød, den anden halvdel er fyldt med refried beans.  Man kan sagtens lave denne ret med kylling, eller i en ren vegetar udgave.

Og det er super simpelt, for det du i virkeligheden gør, er at du tager dine fyldte tortillas, lægger dem i et fad, overdynger dem med ost, sauce og knuste nachos. Så bager du dem, og bum. Så er der aftensmad. Simpelt, ikke? Her er hvad du skal gøre!

 

Steps

1
Done

Start med at lave din sauce og dine refried beans.

2
Done

For at lave din sauce skal du starte med at blande alle dine tørre krydderier og dit mel i en skål.

3
Done

Tag derefter en gryde, hæld din olie i, og tænd for blusset.

Olien skal være varm, så hav tålmodighed. Når olien er varm, så tager du din “tørre” mel/krydderiblanding og tilsætter det i gryden. Det kan godt “springe lidt”, så derfor forslår jeg at du til at starte med løfter gryden væk fra blusset, mens at du rører rundt.

Det er vigtigt, at du rører hurtigt rundt, så de tørre krydderier ikke brænder på. Pisk krydderierne og melet i cirka 1 minuts tid, indtil at massen har fået farve. Derefter tilsætter du din tomat puré, og din bouillon under omrøring.

NB! Brænder krydderierne på skal du starte forfra. Saucen binder hele retten sammen, og er kerne brændt, bliver smagen ikke optimal. Så det er bare om at komme op på hesten igen, det kan ske for selv den bedste!

4
Done

Få nu hele massen op og simre under omrøring, og bliv ved indtil at massen har fået en “tykkere" konsistens. Der skal altså være lidt “modstand” når du rører rundt.

Når saucen har den rette konsistens, tager du den af varmen, og tilsætter din vineddike og peber.

Voila. Så er saucen færdig. Du kan nu lade den køle af og sætte den i køleskabet.

5
Done

Så er du klar til at gå igang med dit kød.

Steg dit hakkede kød på en pande med olie, sammen med tex-mix krydderierne, indtil at det er brunt.

6
Done

Nu er du klar til at fylde dine tortillas. (Du kan nu også sætte din ovn på 175 grader).

Fyld nu dine tortillas skiftesvis med det hakkede oksekød og refried beans.

Derefter ruller du dem stramt, og placerer dem ved siden af hinanden i et fad.

Når fadet er fyldt, hælder du din sauce ud i fadet.

Drys derefter den revede ost udover.

Knus nogle nachos og drys dem udover på topppen.

Du kan yderligere krydre med lidt chili eller evt. lidt jalapenos.

Bag nu retten i ovnen i ca. 20-25 min ved 175 grader.

7
Done

Server evt. med cremefraiche eller guacamole.

Velbekomme!

Marc Skafte

NFL og NBA nørd til fingerspidserne! Gul klud skribent og uddannet i amerikanske studier ved SDU. Så lidt kulturel interesse er der da også.. Elsker greasy mad, alt med ost og de lilla vikinger! Så nårh ja, SKOL VIKINGS! (duduuuu)

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Apple Pie
next
Triple Mac N’ Cheese
previous
Apple Pie
next
Triple Mac N’ Cheese

Tilføj din kommentar