Fish N’ Chips
Den engelske klassiker med det hele!

0 0

Del med dine venner og familie:

Kopier og del denne URL

Ingredienser

Reguler antal:
Fisk
600g Fisk Vi anbefaler en lys fisk som torsk, sej, el.lign.
Beer Batter
100g Hvedemel
1,5 tsk Bagepulver
7 spsk Øl Lys pilsner
7 spsk mælk
1/2 spsk Neutral olie
Salt + peber
Mushy Peas
800g Frosne Ærter
1 bundt Frisk Mynte Finthakket
1 Løg Finthakket
1,5 dl Grøntsagsbuillon
Til stegning: Smør
Salt + peber
Et stænk Citronsaft
Tartar Sauce
400g Mayonnaise
2 spsk Creme fraiche
1 bundt Frisk Purløg Finthakket
3 hele Syltede Agurker Finthakket
2 spsk Kapers Finthakket
1 spsk Dijon sennep
Salt + peber
Køkken:
  • 50min
  • Personer 4
  • Middel

Ingredienser

  • Fisk

  • Beer Batter

  • Mushy Peas

  • Tartar Sauce

Vejledning

Del

Lær at lave det komplette Fish N Chips måltid ! Se med i TV-køkkenet.

I denne uge fik vi en udfordring om at lave noget med fisk! Vi tog opgaven op, og har lavet en London-special: Fish N’ Chips med det hele! Lær at lave det komplette Fish N Chips måltid ! Se med i TV-køkkenet.

Fish n chips er bare lækkert! Også er det faktisk simpelt at lave, især med vores guide!

Tag med os i TV-køkkenet, så hjælper vi dig hele vejen!

Kunne du lide denne opskrift?
Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – Husk at abonnere, hvis du vil have de seneste videoer direkte i dit feed!

Sådan gør du

1
Færdig

Start med at lave din tartar sauce. Det foregår ved, at du kommer alle dine ingredienser i en foodprocessor, og mikser det godt sammen. Det er en dressing, så den skal ikke blendes for "tynd". Du kan smage til undervejs, og justere efter din smag. Husk at den godt må være syrlig, så den kan "skære" igennem den fede fisk.  Stil den på køl indtil du er klar til at servere.

2
Færdig

Lav nu dine mushy mint peas. Start med at finthakke dit løg. Kom derefter noget smør på en pande, og varm det godt op. 

3
Færdig

Steg nu dine løg til de er godt møre. De skal ikke blive brune, men bare bløde. Derefter tilsætter du dine ærter og din grøntsagsbouillon. 

Bulionen skal fortyndes med vand, så det svarer til at du har ca.1-1,5 dl ialt. 

Få det hele op og koge i et par minutter. 

4
Færdig

Når dine ærter er blevet godt bløde, hælder du hele indholdet fra gryden, op i blender. Tilsæt derefter frisk mynte efter smag. (husk, at du altid kan smage til undervejs)

Tilsæt salt og peber, og blend indholdet til en flot grøn ærte/myntemasse. Igen, det skal ikke blendes tyndt og vandet, så start evt med at blende lidt, og mos derefter resten med en gaffel.

Hvis du ønsker at bevare den grønne farve, kan du hælde lidt limesaft udover massen.  

5
Færdig

Nu er du klar til at lave din fisk! Start med at lave din beer batter. Bland alle ingredienserne til batteren op i en skål, og miks til det sammen til tyk dej uden klumper. 

6
Færdig

Skær derefter din fisk i de ønskede stykker, og varm din friture olie op. Den skal op på en 180-190 grader. 

7
Færdig

Dyp nu dine fisk i din batter, og kom dem op i den gyldne brønd. Du vil hurtigt opdage, at batteren vokser, og at din fisk vil begynde at flyde, efter kort tid i olien. Giv nu din fisk 2-3 minutter, efter størrelse, og læg dem i et fad, med lidt køkkenrulle i bunden. 

Fortsæt med dette indtil al din fisk er tilberedt. 

Server med pomfritter! Velbekomme!

Stefan

Madentusiast med speciale i alt fra den gyldne brønd til alt der spises med pinde. Autodidakt - men har været i lære siden barnsben. Siger aldrig nej til en IPA, en rød bøf eller en udfordring!

Anmeldelser

Der ingen anmeldelser endnu. Du kan blive den første.
tilbage
Primanti Bro’s Sandwich – Elming og den jyske burger!
næste
CornDogs
tilbage
Primanti Bro’s Sandwich – Elming og den jyske burger!
næste
CornDogs

Skriv en kommentar