Football Cookies
Bolde med et knæk!

0 0
Football Cookies

Del med dine venner og familie:

Kopier og del denne URL

Ingredienser

Reguler antal:
Cookiedej
110 gram Sukker
150 gram Muscodavosukker du kan også bruge faring som erstatning
140 gram Smør
1 Æg
240 Hvedemel
1 tsk, Bagepulver
1/2 tsk. Natron
1 tsk. vaniljesukker
En smule Salt
200 gram Chokolade
Stærk brygget Espresso / eller Instant kaffepulver Hvis du både vil lave footballs og fooballbanen skal du bruge 100 gram hvidchokolade m. lime og 100 gram mørkchokolade m. mint
Glasur
500 gram Flormelis
Stærk brygget Espresso / eller Instant kaffepulver
Æggehvider
Frugtfarve (grøn)
Brun madkulør
Køkken:

Hvorfor nøjes med mindre?

  • 2 timer
  • Personer 4
  • Middel

Ingredienser

  • Cookiedej

  • Glasur

Vejledning

Del

Findes der noget mere klassisk end en chocolate chip cookie? Nej vel? Så hvorfor ikke lave dem til footballs?

Vil du imponere din football gæster med lidt ekstra sødt til kampen? Så er det bare med at finde forklædet frem og komme i køkkenet!

NB: Denne opskrift er både på football cookies og cookie-footballbanen. Dejen laves på samme måde, den eneste forskel er at chokoladen er forskelige, og at glasuren er det samme. Du kan også vælge at bruge den samme chokolade type til begge ting.

For at lave Football Cookies skal du læse med her!

 

Kunne du lide denne opskrift?
Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – Husk at abonnere, hvis du vil have de seneste videoer direkte i dit feed!

Sådan gør du

1
Færdig

Cookiedej

Du skal starte med at lave din cookie dej. Med en el-pisker, pisker du din sukker, muscadaovo, vaniljesukker og stuetempererede smør sammen, til en masse. Tilsæt dit æg, og pisk videre.

2
Færdig

Cookiedej

I anden skål blander du din mel, bagepulver, natron og salt.

Denne melblanding skal du, lidt af gangen, tilføres i din sukkerdej, den med smør og æg, under piskning. Husk igen ikke at bruge fuld styrke på din elpisker, men lige så stille lade den samle sig.

Formålet med at blande melet i, er kun at dejen lige skal samles, ikke mere overpiskes.

3
Færdig

Cookiedej

Tag nu hakkede chokolade, og bland i dejen.

Hvis du ønsker at lav med to slags chokolade, skal du dele din dej op i to lige store klumper, og komme dem i hver sin skål.

Nu skal det stå på køl i minimum en time.

4
Færdig

Cookies

Når dejen har stået på køl, skal du begynde at forme dine footballs og din footballbane.

Normalt når man laver cookies, tager man en bid dejen, og kommer på bagepladen og derefter i ovnen. Men eftersom at vi gerne vil have det til at ligne footballs, bliver proceduren lidt en anden.

Når du lægger en bid af din dej på bagepladen skal du trykke den godt flad, gøre den aflang, og skære kanterne til.

Det er vigtigt, at du fokuserer på at gøre den lang, da den hæver i ovnen og trækker sig sammen.

5
Færdig

Footballbane

Det er samme princip med din footballbane. Her bruger du bare hele dejen på engang, istedet for at dele den op i bidder.

Når de er formet og klar, skal de i ovnen på 150 grader.

6
Færdig

Cookies

Dine cookies skal, efter størrelse havde mellem 12-17 minutter i ovnen. Det er vigtigt, at de ikke bliver bagt helt hårde i ovnen. De må godt være begyndt at sætte sig en smule, men ikke mere end det, og slet ikke være brændte i kanterne.

Når du tager din cookies ud, vil de nemlig sætte sig og få den rette konsistens. Så pas på ikke at overbage dem! (Beregn ekstra tid til din footballbane)

Når dine cookies kommer ud af ovnen, skal du lade dem hvile på bagepladen, indtil at de har sat sig (det kan tage 5-10 minutter). derefter kan du rykke dem til en kold bagerist, og lade dem køle af.

Når dine cookies har kølet af, ligger du noget bagepapir under din rist, og gør klar til at lave din glasur.

7
Færdig

Kaffeglasur

Tag 200g flormelis i en skål. Tilsæt stærk kaffe en lille smule ad gangen  og under omrøring. Mens konsistensen stadig er relativt fast, tilsættes 1 pasteuriseret æggehvide. Rør grundigt sammen og tilsæt, lidt af gangen, noget brun kulør. Juster konsistensen med hhv. flormelis for at gøre den mere fast og kaffe for at gøre den mere flydende. Konsistensen skal være så det lige akkurat flyder, men stadig er så fast at det ikke bare løber af småkagerne.

Hvis ikke at din glasur får den ønskede brune football farve kun ved hjælp af kaffen, så kan du spæde lidt til med lidt brun madkulør.

8
Færdig

Grøn glasur

Samme fremgangsmetode. Tilsæt grøn farve i stedet for brun og brug vand i stedet for kaffe. Tilsæt evt. En smule limesaft

9
Færdig

Hvid glasur

Brug de sidste 100 gram flormelis her.

Samme fremgangsmetode. Dog skal du ikke tilsætte farve og bruge vand i stedet for kaffe.

10
Færdig

Inden at din glasur får sat sig, skal du hælde den ud over din cookies. Du kan med fordel bruge en dejskraber til at få en jævn overflade.

11
Færdig

Du kan nu, med en hvid glasur, "tegne" på dine cookies eller din footballbane.

Lad nu det hele stå og sætte sig.

12
Færdig

Velbekomme

Marc Skafte

NFL og NBA nørd til fingerspidserne! Gul klud skribent og uddannet i amerikanske studier ved SDU. Så lidt kulturel interesse er der da også.. Elsker greasy mad, alt med ost og de lilla vikinger! Så nårh ja, SKOL VIKINGS! (duduuuu)

Anmeldelser

Der ingen anmeldelser endnu. Du kan blive den første.
tilbage
Blåbær Cheesecake
næste
NFC Skumfidus-dessert med Colaskum
tilbage
Blåbær Cheesecake
næste
NFC Skumfidus-dessert med Colaskum

Skriv en kommentar