• Hjem
  • Cykling
  • Galette Alá Pascal – Som man laver dem i Bretagne
0 0

Del med dine venner og familie:

Kopier og del denne URL

Ingredienser

Reguler antal:
DEJEN
300g Boghvede
1 teske Salt
Vand
FYLD
Æg
Revet ost
Skinke i tynde skiver
Smør

Galette Alá Pascal – Som man laver dem i Bretagne

Køkken:

Det er så fransk som det kan blive.

  • 1 døgn
  • Personer 10
  • Middel

Ingredienser

  • DEJEN

  • FYLD

Vejledning

Del

Vil du lave Galette som man gør det i Frankrig? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Vores Galette opskrift kommer nemlig fra den franske Galettekok Pascal, der til dagligt arbejder på La Galette i København.

Hvad er en Galette i grunden? Kan pandekager være andet end en dessert? Og hvorfor drikker man fransk cider af en lerkop? I anledningen af Tour De France 2021 er Eat My Sports taget på besøg hos på de franske restaurant “La Galette”, de ligger i hjertet af Kongens København. Her møder de den franske kok Pascal der lærer dem at lave klassiske franske Galettes som man gør det i Bretagne. Det er den FULDE autentiske franske madoplevelse fra start til slut.

I videoen kan se mere om vores besøg hos La Galette og høre Pascal fortælle mere om hvordan man laver Galette, hvilken betydning de har i Frankrig, og ikke mindst hvad du bør drikke til din Galette.

NB! Denne opskrift er den originale Galette opskrift der bliver brugt hos La Galette, og kokken Pascal bruger aldrig faste mål når han laver sin dej. “Det er noget man skal mærke sig frem til”som han siger. Vi prøver dog at hjælpe dig så godt som muligt, og du kan se i videoen hvordan den bliver lavet, og hvordan den skal se ud i flere stadier.

Så find din indre franske galettekok frem, og byd hele familien på lækre franske galette! Denne opskrift giver dej nok til 10 styks.

Besøg La Galette hvis du er i København – det kan ikke blive mere fransk!

Bon Appetit!

Sådan gør du

1
Færdig

DEJEN

Dejen er glutenfri, og det kræver derfor lidt ekstra tid for melet at suge væde til sig. Derfor er det vigtigt at du starter dagen inden du skal bruge den.

2
Færdig

DEJEN

Tag en stor skål og hæld din boghvede og salt i den.

3
Færdig

DEJEN

Inkorporer nu vand lidt af gangen indtil du har tyk og homogen dej,

4
Færdig

DEJEN

Inden dejen skal på køl, skal du hælde lidt ekstra vand i skålen, så den ikke tørrer ud mens den er på køl.

5
Færdig

DEJEN

Sæt derefter låg på skålen, og sæt dejen på køl i et døgns tid.

6
Færdig

GALETTE

Når der er gået et døgns tid, er du klar til at lave din galette. Men inden du kan bruge dejen, skal du tilføje lidt mere vand, så du får en mere flydende dej.

7
Færdig

GALETTE

Smør din pande ind i fedtstof. Den bedste måde er at væde noget køkkenrulle i smeltet smør, og smøre panden ind, inden brug.

8
Færdig

Galette

Få nu temperaturen godt op på panden, og hæld lidt af dejen ud i et tyndt lag der dækker hele panden. Kom smør på den øverste side af pandekagen, og vend den om. Så er du klar til at komme fyld på.

9
Færdig

GALETTE

Slå et æg ud på midten af pandekagen. Hvis du kan, må du gerne forsøge at løfte æggeblommen op, og sprede hviden rundt på pandekagen. Dette kan gøre ved hjælp af en køkken/kagespartel.

10
Færdig

GALETTE

Kom nu godt med revetost på

11
Færdig

GALETTE

Tilføj 2-3 stykker tyndtskåret skinke

12
Færdig

GALETTE

Fold nu siderne op langs kanten.
Når du er færdig har du en synlig firkant i midten af din Galette hvor du kan se blommen på ægget, og lidt af resten af fyldet. Se billedet eller videoen hvis du er i tvivl om hvordan det skal gøre.

Tag nu din Galette af panden og server med det samme!

Bon Appetit!

Marc Skafte

NFL og NBA nørd til fingerspidserne! Gul klud skribent og uddannet i amerikanske studier ved SDU. Så lidt kulturel interesse er der da også.. Elsker greasy mad, alt med ost og de lilla vikinger! Så nårh ja, SKOL VIKINGS! (duduuuu)

Anmeldelser

Der ingen anmeldelser endnu. Du kan blive den første.
super bowl chili dogs
tilbage
CHILI-DOGS – SUPER BOWL SPECIAL
næste
Den Store CiderTour! – EMS besøger CiderRevolution
super bowl chili dogs
tilbage
CHILI-DOGS – SUPER BOWL SPECIAL
næste
Den Store CiderTour! – EMS besøger CiderRevolution

Skriv en kommentar