Hjemmelavede burgerboller / Hotdogbrød
Burgere er bare bedre med hjemmebagte boller!

0 0
Hjemmelavede burgerboller / Hotdogbrød

Del med dine venner og familie:

Kopier og del denne URL

Ingredienser

Reguler antal:
550g Hvedemel
3 Æg
25g Gær
3 dl mælk
125g Smør Blødt, stuetemperatur
2 spsk Honning
1/2 tsk Salt
Sesamfrø Til topping
Køkken:

Så skal der bages boller!

  • 2 timer 35min
  • Personer 4
  • Middel

Ingredienser

Vejledning

Del

Leder du efter en opskrift på Burgerboller eller hotdogbrød? Så læs med her!

Har man tid og overskud til at selv at lave sine burgerboller eller hotdogbrød, så er det faktisk ret nemt, og resultatet bliver lækkert!

Det kræver ikke de helt store armbevægelser at kaste sig ud i dette projekt, men man skal afsætte lidt tid, for dejen skal hæve et par timer. Så har du overskud og tid inden football-kampene starter, så vil jeg klart anbefale dig at lave dine burgerboller eller hotdogbrød fra bunden!

Det vil både du, og dine venner sætte pris på.

Vi har mere end denne opskrift! Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – samt finde flere opskrifter her.

Sådan gør du

1
Færdig

Burgerboller eller hotdogbrød?

Denne opskrift kan bruges til både burgerboller og hotdogbrød. Fremgangsmåden er den samme, du skal bare forme dine brød forskelligt.

2
Færdig

Start med at varme din mælk i en gryde. Mælken skal ikke have lang tid på komfuret og må ikke koge. Den kan skal bare lunes lidt, så gæren kan røres godt ud i den.

3
Færdig

Kom nu gæren i, og rør det godt ud, under svag varme.

4
Færdig

Når du har rørt din gær godt ud i mælken, hælder du den op i skål, til din bløde smør.

5
Færdig

I den skål pisker du nu den honning, lidt salt, og 2 æg sammen med mælken.

6
Færdig

Når det hele er rørt godt ud, tilføjer du halvdelen af din mel, og pisker indtil dejen er helt glat og ikke har klumper.
Det skal se ud som på billedet.

7
Færdig

Derefter tilsætter du resten af dit mel, og ælter det hele godt sammen. Her er det klart en fordel at bruge din hænder (hvis ikke du har en røremaksine), til at sørge for at din dej bliver elastisk og luftig.
Hvis din dej er alt for klæbrig, tilsætter du mere mel efter behov. Husk dog at denne dej vil være mere "våd" end sædvanlige brøddeje.

8
Færdig

Du må gerne bruge tid på din æltning. Jo mere du ælter og for strukket dejen, jo bedre. Så afsæt gerne noget tid til dette.
Når du mener at du har det rette resultat, sætter du dejen til side med et viskestykke over.

9
Færdig

Nu skal dejen hæve i 2 timer.

10
Færdig

Find nu en bageplade frem, og form dine burgerboller i den ønskede størrelse. Dette kan både være små sliders, almindelige boller eller store boller til kæmpe burgere. Du kan også sagtens forme dem til hotdog brød, som vi viser i dette eksempel.

11
Færdig

Dinne burgerboller kan se sådan her ud:

12
Færdig

Når de er formet, pisker du dit sidste æg sammen i en lille skål, og pensler dine ubagte burgerboller eller hotdogbrød med det.
Derefter kan du tilsætte sesamfrø.

13
Færdig

Bag nu burgerbollerne i minimum 15 minutter ved 175 grader.
Tiden de skal have i ovnen varierer efter hvor store du har lavet dem, så vær opmærksom på at du skal afsætte en del mere tid, hvis du har lavet store burgerboller eller hotdogbrød.

14
Færdig

Når burgerbollerne eller dine hotdogbrød er bagt færdige skulle du meget gerne få et flot resultat som dette

Stefan

Madentusiast med speciale i alt fra den gyldne brønd til alt der spises med pinde. Autodidakt - men har været i lære siden barnsben. Siger aldrig nej til en IPA, en rød bøf eller en udfordring!

Anmeldelser

Der ingen anmeldelser endnu. Du kan blive den første.
sandwich
tilbage
Lækker kødbollesandwich
næste
Ostedip Football med spinat
sandwich
tilbage
Lækker kødbollesandwich
næste
Ostedip Football med spinat

Skriv en kommentar