Ingredienser
-
Donutdej
-
2 spsk. Tørgærsvarer ca. til et brev i en pakke
-
2,5 dl Hvedemel
-
8,5 dl Glutenmel
-
1,5 dl Sukker
-
250 gram Smør
-
3 Æg
-
2 tsk, vanilje ekstrakt
-
1 tsk. Salt
-
2,5 dl Varmt vand
-
Olivenolie
-
Fritureolie
-
fritureolie
-
Sukkersirup
-
1 del SukkerDu kan tilføje mere sukker hvis ønsker en tykkere og kraftigere konsistens
-
1 del Vand
-
Krymmel
-
Køkkenredskaber
-
Runde forme til udstikningAlternativt kan du eksempelvis bruge to glas af forskellig størrelse
-
Stor gryde
-
Stor skål
-
Viskestykke
-
Kagerulle
-
Bagepapir
Fremgangsmetode
Mangler du en donuts opskrift? Så læs med her!
Du tænker sikkert: Kan man bare ikke bare købe færdiglavede Donuts? Hvorfor skulle man selv give sig i kast med at lave disse runde herligheder? Mit svar er ganske simpelt: Hvorfor ikke?
Det er både udfordrende, sjovt og endnu en god undskyldning for at fyre op i frituregryden. Behøver du mere for at blive overbevist?
Denne opskrift giver dig en meget “standard” udgave af den klassiske donut. Det vil altså sige, at der er rigeligt med muligheder for, at du selv kan sætte dit eget præg på den færdige kage. Er du fan af Philadelphia Eagels eller New York Jets? Hvorfor ikke lave en grøn glasur? Eller er du fan New England Patriots? Jamen, så er det med at finde den blå krymmel frem.
Her kan du se vores donuts fra Super Bowl 53:
Så nu er bare en ting tilbage at sige: Se at komme igang!
[su_box title=”Kunne du lide denne opskrift? “]Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – Husk at abonnere, hvis du vil have de seneste videoer direkte i dit feed! [/su_box]
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
Nu skal du finde en stor skål frem og mikse en pakke smør med din sukker. Dette kan godt være lidt svært uden en køkkenmaskine, men det kan godt lade sig gøre. Sørg for smørret bliver helt rørt ud, og optager alt sukkeret. Når du har en gul masse der er “glat” og sammenrørt, skal du tilsætte dine æg et efter et. Det er vigtigt at det første æg er rørt helt ud, før at du tilsætter det næste, ellers vil der komme klumper, og det skal der ikke være. Når alle æg er rørt ud i dejen, skal du tilføje din vaniljeekstrakt, dit glutenmel og salt. Da der er tale om en større mængde mel, er det nemmest at gøre dette i etaper. På den måde kan du nemmere kontrollere det hele, og du mindsker chancen for at det klumper. |
3
Done
|
Når alle ingredienserne er tilsat og rørt ud i dejen, skal din “tørgærs blanding”, den du lavede i starten, tilføjes og røres godt ind i dejen. Igen, det hele er den del nemmere, hvis man har en køkkenmaskine, der konstant kan stå og røre i dejen, men hvis man lige som mig ikke ejer sådan en maskine, er det igang med hænderne. Ælt dejen indtil at den føles sammenhængende og ikke mindst elastisk. Når du mener at dejen lever op til disse krav, stiller du den et varmt og tørt sted, og lader den hæve i ca. 2 timer. |
4
Done
|
Imens at din dej hæver, kan du begynde lave din klare sukkersirup. Det gør du ved at blande lige dele sukker og lige dele vand i gryde, og bringe det i kog under omrøring. Når sukkeret er smeltet, og du har en klar væske, og siruppen færdig. Husk at hvis ønsker en tykkere sirup, kan du tilføje mere sukker. Når din sirup er færdig, sætter du den til afkøling. |
5
Done
|
Når dejen har hævet efter par timer, skal den rulles ud. Vi plejer at tage et stykke bagepapir, hælde lidt olie på, også ellers begynde at rulle dejen ud. Vær opmærksom på at dine donuts skal havde en hvis tykkelse, så lad være med at rulle dejen helt tynd som en pizzabund. Tykkelsen må gerne være imellem 1,3-1,5 cm. Du behøver dog ikke stå med et målebånd, for der bør være rigeligt med dej, så du kan sagtens “prøve dig frem” med de første par donuts. Du vil også opdage at dine donuts “hæver” op under tilberedningen. Imens at du udstikker dine dounts må din olie gerne varme op. Husk at holde øje med temperaturen. Vi syntes, at den ideelle temperatur til donuts, er omkring de 160 grader. Pas på at det ikke bliver for varmt, for så bliver dine donuts ikke bagt færdige hele vejen igennem. Dine donuts skal ikke klæg! Hvis gryden derimod ikke er varm nok, vil den ende med at blive meget våd og smage af olie. Forsøg derfor at ramme mellem 155-160 grader inden at du tilsætter dine ubagte donuts i gryden. |
6
Done
|
Friture |
7
Done
|
Efterhånden som dine donuts bliver færdige, tager du dem op en efter en, og lægger dem i et fad. Du kan undervejs give dine donuts en overflade med din sukkersirup. Gerne på begge sider. Det er svært at give en præcis tilberedningstid, da det er afhængigt at temperatur og størrelse. Prøv dig derfor frem med en enkelt eller to. |
8
Done
|
Vend dine donuts i din sukkersirup og/eller krymmel og lad dem stå og køle lidt af inden servering. Hvis du ønsker krymmel eller en mere “almindelig” tyk glasur, så kan du sagtens gøre det istedet. Det handler bare om, at du lader dine donuts køle lidt af først. Derefter kan du vende dem i det du ønsker. Det var vores donuts opskrift! God fornøjelse! |