0 0

Del med dine venner og familie:

Kopier og del denne URL

Ingredienser

Reguler antal:
1 liter Sødmælk
2 spsk. Piskefløde
3 spsk. Citronsaft Du kan bruge: Citronsaft, Lime saft eller vineddike
Limesaft
Salt
1 bundt Frisk Purløg

Hjemmelavet Purløgs Cream Cheese

Lækker blød smøreost med sprøde purløg!

  • 25
  • Personer 1
  • Middel

Ingredienser

Vejledning

Del

Har du prøvet at lave din egen cream cheese? Hvis ikke, så læs med her!

Cream cheese er en lækker smørbar ost, som bruges til mange ting i den kulinariske verden. Alt fra morgenmad, frokost, og til desserter. Osten bruges i det syrlige køkken, det salte køkken og det søde køkken. Ja, kort sagt, så er cream chesse en alsidig ingrediens, som kan være rar at have i køleskabet!

Vi lærer dig derfor, hvordan du kan lave din egen cream cheese, og det er faktisk ikke særligt svært. Det kræver få ingredienser, og ikke mange remedier.

I videoen bruger vi et osteklæde til at skille vallen fra osten. Kan du ikke skaffe et rigtigt osteklæde, kan du bruge alternativer som f.eks. et stykke stof eller et viskestykke. Det vigtige er bare, at klædet er vævet tæt nok til at vallen kan løbe igennem, uden at ostemassen løber med.

Kunne du lide denne opskrift?
Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – Husk at abonnere, hvis du vil have de seneste videoer direkte i dit feed!

Sådan gør du

1
Færdig

Start med at varme din mælk op. Gør dette ved medium varme og under omrøring, så mælken ikke brænder på. Tilføj din fløde under omrøring.

2
Færdig

Når mælken begynder at simre, skruer du lidt ned for varmen, og tilføjer din eddike lidt af gangen. Tilføj eddiken med cirka et minuts mellemrum og under omrøring.

3
Færdig

Nu skulle der gerne begynde at ske noget i din gryde. Vallen skulle gerne begynde at skille fra, og hvide osteklumper skulle gerne komme til syne i overfladen.

4
Færdig

Efter et par minutter hælder du hele grydens indhold ned i osteklædet. Osteklædet skal være placeret i en si og være over en stor skål/gryde. Lad nu vallen stå og løbe fra i 15 minutter.

5
Færdig

Når tiden er gået, kan du lige presse de sidste væde igennem klædet og ud i skålen. Den vallemasse der er tilbage skal du gemme! Du skal bruge den til tilsmagning, og hvis har du lyst, kan du gemme den til at marinere kød. Syren fra vallen fungerer godt til marinade.

6
Færdig

Nu skal din ostemassen blendes, til den er cremet som en cream cheese skal være det. Det tager et par minutter, og undervejs skal du tilsmage osten med den overskyende valle, salt, lime-eller citronsaft og det friske purløg - eller hvad du nu har lyst til at din cream cheese skal smage af.

Pas på at du ikke "overpisker" massen, og smag stille og roligt til med alle ingredienserne.

7
Færdig

Når du er tilfreds med smagen og konsistensen på din cream cheese, anbefaler vi at du sætter den på køl. Så bliver dejligt afkølet inden du skal spise den.

8
Færdig

Velbekomme!

Marc Skafte

NFL og NBA nørd til fingerspidserne! Gul klud skribent og uddannet i amerikanske studier ved SDU. Så lidt kulturel interesse er der da også.. Elsker greasy mad, alt med ost og de lilla vikinger! Så nårh ja, SKOL VIKINGS! (duduuuu)

Anmeldelser

Der ingen anmeldelser endnu. Du kan blive den første.
tilbage
Philly Cheesesteak-pizza med Claus Elming!
vaffelburger
næste
Vaffelburgeren – Den er bar’ lækker!
tilbage
Philly Cheesesteak-pizza med Claus Elming!
vaffelburger
næste
Vaffelburgeren – Den er bar’ lækker!

Skriv en kommentar