Jalapeño is med lime og mynte

0 0
Jalapeño is med lime og mynte

Del med dine venner og familie:

Kopier og del denne URL

Ingredienser

Reguler antal:
4 dl Piskefløde
6 stk Æggeblommer
125 g Rørsukker
4 dl Sødmælk
1 stk Vaniljestang
1 dl Limesaft
2 spsk Frisk Mynte
3 stk Friske Jalapenos Smag på dem først - hvis de er meget milde, så tilføj en ekstra, er de meget stærke, så nøjes med 2 stk.
2 tsk Frugtfarve (grøn)
4 stk Tortillas Vi anbefaler tortillas lavet af majsmel
Køkken:

Når der skal fart på isen!

  • 1t 20min
  • Personer 4
  • Middel

Ingredienser

Vejledning

Del

Okay, hæng lige på, for det her er vildt!
Hjemmelavet vaniljeflødeis af den helt cremede slags, spækket med smag af jalapeño chili, lime og mynte. WHAT?!

Yes, du læste rigtigt!
Denne is er den helt perfekte blanding mellem gal og genial – den søde, cremede is med et syrligt twist af lime, et frisk skud mynte og til at toppe det hele af – CHILI! Yes, chili i is… Du tænker nok at det er mere galt end genialt, men giv det en chance. Det giver en fuldstændig ny smagsoplevelse og bare rolig, du bestemmer jo selv hvor spicy den skal være 😉

Har vi fanget din interesse? Det håber vi… Vi var selv skeptiske, men resultatet blev vanvittigt godt, så det her er nu én af vores nye yndlingsdesserter!

Men is er selvfølgelig ikke nok i sig selv. Heller ikke selvom den er crazy. Der skal mere til!
Hvad med om isen blev serveret på en kæmpe nacho og overhældt med ananas salsa? JA TAK!
Den store nacho er super nem at lave, og giver desserten et sprødt element, og den let spicy men super søde ananas salsa fra Vera Mexicana giver det sidste søde pift og dybde til dessertens smag.

Her er vi ude i noget dine sofa-kammerater ikke lige forventer! Og noget der kan vække dem op fra selv den mest kedelige kamp i TV. Ingen sport ender 0-0 med denne dessert – for den er en vinder i sig selv 😉

Sådan gør du

1
Færdig

Vanilje

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.
Put kornene i en lille skål og gem de tomme stænger.

2
Færdig

Fløde blanding

Bland sødmælk og pisekefløde i en gryde og læg de tomme vaniljestænger i.
Varm op til kogepunktet og sluk for blusset.

3
Færdig

Æggeblanding

Hæld æggeblommer i en skål og bland vaniljekorn og sukker i.
Pisk til massen bliver hvidlig og vanilje og sukker er fordelt jævnt.

4
Færdig

Bland ismassen

Bland langsomt den varme blanding af mælk og fløde i æggemassen, mens du pisker.
Pisk til ingredienserne er blandet helt sammen.

5
Færdig

Varm ismassen op

Hæld nu blandingen tilbage i gryden og varm den op til 85 grader celcius. Massen bliver en smule mere tyk i konsistensen, men stadig flydende.
Sæt herefter massen til køl, evt. i køleskabet, og køl den ned til stuetemperatur eller koldere.

6
Færdig

Sæt fut i smagen!

Blend jalapeños, limesaft og mynte til en fin puré. Tilsæt til sidst farvestof, hvis du vil have en flot grøn is.

7
Færdig

Smag isblandingen til

Tilsæt den grønne chili-lime-mynte puré lidt ad gangen til ismassen. Smag til - den skal være let syrlig men samtidig sød, have et behageligt kick fra chilien og et diskret friskt pift af mynte.

8
Færdig

Lav is!

Har du en ismaskine? Fedt! Så hælder du bare blandingen i maskinen og trykker "start"!
Har du ikke en ismaskine? Så er det måske tid til at købe en? ;) Ellers kan du sætte massen i fryseren og med jævne mellemrum (f.eks. hver ½ time), tage den ud og røre den rundt.

9
Færdig

Kæmpe nachos!

Det her kan næsten ikke være nemmere!
Køb majs tortillaer og skær dem i store trekanter.
Steg dem i en dyb pande i ca. 2 cm neutral olie, til de er sprøde og gyldne.

10
Færdig

Anret og server!

Læg en kæmpe nacho på en tallerken. Læg kugler af is ovenpå og top desserten med frisk mynte og ananas salsa - vi kan varmt anbefale den fra Vera Mexicana!
Så er det bare om at overraske og imponere dine gæster!

11
Færdig

SPIS IS! :D

Tro os - selvom isen er lidt spicy, så er smagen stærkt vanedannende, så hvis ikke vi tager meget fejl, ender du med at gå tilbage til fryseren igen ;)
Og her er en is som både er sjov at lave, som du ikke kan købe nogle steder!

Stefan

Madentusiast med speciale i alt fra den gyldne brønd til alt der spises med pinde. Autodidakt - men har været i lære siden barnsben. Siger aldrig nej til en IPA, en rød bøf eller en udfordring!

Anmeldelser

Der ingen anmeldelser endnu. Du kan blive den første.
tilbage
Pumpkin Spice Brownie Football Kager
næste
Halloweenkage med appelsinflødeskum
tilbage
Pumpkin Spice Brownie Football Kager
næste
Halloweenkage med appelsinflødeskum

Skriv en kommentar