Ingredienser
-
1/2 Piskefløde
-
3 ruller Oreo kiksDu kan bruge originale, mint udgaven, eller chokolade udgaven. alt efter hvilken smag du ønsker
-
1 brev (80 gram) vaniljebuddinge pulverJeg har i denne opskrift brugt Dr. Oetker’s “familie-pakke budding”. Der eksisterer sikkert en masse alternative mærker der fint kan bruges, men det her er til at få fat i, i de fleste danske fødevarerbutikker
-
1 pakke Cream Cheese
-
En lille smule Smeltet smør
-
1 liter mælk
-
100 gram Sukker
-
Limesaft
Fremgangsmetode
Det er ikke tit, at det at man forbinder jord med mad er en positiv ting, men det er faktisk omdrejningspunktet i denne specielle Kansas City-ret. Og den smager ikke som jord, bare rolig!
Det her er en dessert, der virkelig forbinder den gode smag med det visuelle, og så er det nemt at lave. Det er en Oreo kage, som er perfekt til kaffebordet eller en football søndag!
[su_box title=”Kunne du lide denne opskrift? “]Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – Husk at abonnere, hvis du vil have de seneste videoer direkte i dit feed! [/su_box]
Steps
1
Done
|
Du kan både lave denne kage i små anretninger, altså i flere skåle, eller lave en stor “Oreo-lasagne” i et fad. Så første skridt er at beslutte hvordan du vil servere din dessert. |
2
Done
|
Derefter skal du knuse dine Oreokiks, og de skal nærmest pulveriseres. |
3
Done
|
Derefter blander du ca. 1/4 af de knuste kiks sammen med en lille smule smeltet smør. Dette presses så ud i bunden af din form, og skal udgøre bunden af din kage. Hvis ikke 1/4 kiks er nok til at dække bunden, så må du tilføje lidt mere. .[/two_third][one_third_last][/one_third_last] |
4
Done
|
Nu kan du lave din vaniljebudding. (Følg instrukserne på pakken) (Jeg blandede mit buddingpulver med 80 gram sukker, og rørte det til en jævning sammen med to dl mælk. Derefter bragte jeg 8 dl mælk i kog under omrøring, tog gryden med mælken af varmen da det begyndte af koge, og rørte min buddingjævning i. Derefter lod jeg den koge under omrøring i kort tid.) Lad nu din budding køle helt ned. (det kan godt tage et halv-en hel time, men det er vigtigt, at den er kølet ned!) |
5
Done
|
Imens kan du let piske din cream cheese i en skål med en el-pisker. Tilføj gerne 1-2 spiskeer mælk. |
6
Done
|
I en ny skål skal du piske din piskefløde om til flødeskum.[ |
7
Done
|
Når din budding er kølet helt ned, blander den sammen med din cream cheese, og pisker det hele sammen. Dog ikke på fuld kraft! Gør dette indtil at massen bliver tyk. |
8
Done
|
Derefter skal du vende den ud i flødeskummen lidt af gangen. Det er vigtigt, at du vender det forsigtigt, og sørger for at massen forbliver luftigt. |
9
Done
|
Hæld nu din færdige masse ud på din Oreo-bund i enten dit fad, eller dine små skåle, og stil kagen på køl i et par timer. Massen skal have sat sig helt, inden at du tager den ud. |
10
Done
|
Når du skal servere, hælder du de resterende knuste Oreo på toppen, så det kommer til at ligne jord. Nu er du klar til servering! Velbekomme! NB: Hvis du er til en skarpere smag end den “søde”, vil jeg foreslå at du bruger forskellige versioner af Oreokiks, eller tilføjer lidt lime til din budding/cream chesse-masse, inden at du blander den med din flødeskum. |
11
Done
|
Velbekomme! |