Ingredienser
-
1 liter Vaniljeis
-
1 pakke Blåbær
-
4 Øko appelsin
-
1,5 liter Coca Cola
-
1 pose Mini skumfiduser
-
(Til at toppe med) Ekstra Blåbær
Fremgangsmetode
Vaniljeis, blåbær, skumfiduser og Coca Cola-skum? Hvad mere kan man ønske sig?
Hvem vil ikke gerne imponere sine gæster med en lækker dessert? Nu har du ihvertfald muligheden med den super amerikanske dessert, der er fyldt med de bedste ingredienser, der er en Pro Bowl værdig! Der er lækert og det er blåbæris! Se at komme igang
[su_box title=”Kunne du lide denne opskrift? “]Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – Husk at abonnere, hvis du vil have de seneste videoer direkte i dit feed! [/su_box]
Steps
1
Done
|
IsStart med at tage din is ud af fryseren, så den kan tø en lille smule op. Den må ikke blive komplet optøet. Kun lige nok til, at du kan arbejde med den. |
2
Done
|
Is |
3
Done
|
Is |
4
Done
|
IsNu skal du være lidt hurtigt. Bland den hele godt sammen i skålen, overdæk den med plastik eller et låg, og sæt den på frys igen. Afhængigt af hvor meget din is nåede at tø op, kan der blive skabt is-krystaller ved genfrysning. Det kan du forsøge at undgå, ved at røre i isen regelmæssigt, imens den er i fryseren. Imens at din is fryser igen, skal du sætte din cola sirup over. |
5
Done
|
ColaskumDet kan tage lidt tid, før at din cola er kogt ind til en tyk nok masse. Start derfor gerne i god tid. Hæld hele din cola op i en gryde, og bring det i kog. Tilføj saften fra din appelsiner, samt resterne fra to af dem. Lad dem ligge og koge med. HUSK kun at bruge øko appelsiner til dette. NB. Hvis ikke du ønsker at give din cola et twist af appelsin, kan du undlade at bruge dem og kun gå efter den rene Coca Cola smag. Nu skal din cola bare stå og hygge sig og koge ind. Rør rundt i colaen regelmæssigt. |
6
Done
|
ColaskumNår din cola er kogt ind, og ca. 3/4 af indholdet er kogt væk, sier du din sirup, og hælder den rene sirup over i en skål og køler den helt af. Når den er kølet helt ned til stuetemperatur, må du vurdere om den er tyk nok. Det vigtige er bare, at den ikke er vandet, for så kan flødeskummen ikke hænge sammen. Hvis du mener at den er tyk nok, og at din is er klar til servering, skal du gøre klar til piske din flødeskum. I en skål pisker du din flødeskum let, og derefter hælder du din sirup i, højst en spiseske af gangen. For hver kan gang at du har hældt en ske sirup i, vender du den godt ud i flødeskummen med den dejskraber eller en ske. Det er vigtigt, at det bliver “vendt” i den, og ikke “rørt” sammen, for at flødeskummen kan bevare sin luftighed. Hvis ikke din sirup binder til flødeskummen, eller flødeskummen bliver vandet, skal du stoppe. Så er din sirup ikke tyk nok, og du må koge den yderligere ind, og starte forfra med nyt fløde. Ellers så bør den binde til flødeskummen, og give den en lysebrun cola farve. Smag til undervejs, hvor kraftig du ønsker den i smagen. |
7
Done
|
Velbekomme! |