Opskrift

Ostedip/Spinat Football – Den spiselige snackskål

Der er intet som chips og ostedip. Men det behøver ikke altid at være så klassisk, så i denne udgave skal du bage din dip i ovnen. Og nårh ja, så kan du spise alt, inklusiv skålen!

Det er faktisk en ret så simpel ret at tilberede, så længer at du følger denne opskrift og billederne.

Ingredienser


  • 3 pakker færdiglavet croissant eller pølsehornsdej.
  • 1 pakke cream cheese
  • Ricotta
  • Revet parmesan
  • Revet cheddar
  • Spinat (kan godt købes frossent)
  • 1 dåse artiskokhjerter
  • Tandstikker
  • Saltede chips
  • evt lidt grønkål

Sådan gør du:


1

Start med at tænde din ovn på 175 grader.

Rul nu den første dej ud på en bageform. Den skal agere bunden i din football-skål.

Din færdiglavede dej, vil enten se ud som på nedestående billede, eller være firkantet. Du skal nu tage de sidste to pakker dej og samle dem så de mødes i enderne, så de kommer til at ligne en football-form. Når de har den ønskede form, trykker du enderne godt sammen, og “lukker” dem med tandstikker. Det er vigtigt, at du er opmærksom på dette, ellers vil siderne gå fra hinanden under bagning.

ostedip, Ostedip/Spinat Football – Den spiselige snackskål

2Skær nu den overskydeene bund væk, som på de nedestående billede, men gem det til eventuelt at lave en “dej-snøre” der kan pynte på toppen. Du kan med fordel give dejen lidt olie med en pensel, inden at den kommer i ovnen. Husk også at prikke små huller i bunden, gerne med en tandstik, så den ikke løfter sig under bagning. Sæt den nu i ovnen, og lad den bage i ca. 10 – 15 minutter.
ostedip, Ostedip/Spinat Football – Den spiselige snackskål

3

Mens at din tomme football er i ovnen, skal du gå igang med din osteblanding. Her skal blande alle resterende ingredienser i en skål. Her er det vigtigt, at du smager dig frem, og tilsmager med dine oste. Som bund skal du komme hele din creme cheese pakke i skålen, hele din dåse med artiskokhjerter, samt en god mængde spinat.

Derefter tilsætter du din revet cheddar, revet parmesan og ricotta.

Tilsmag til sidst med salt og peber.

ostedip, Ostedip/Spinat Football – Den spiselige snackskålostedip, Ostedip/Spinat Football – Den spiselige snackskålostedip, Ostedip/Spinat Football – Den spiselige snackskålostedip, Ostedip/Spinat Football – Den spiselige snackskål

4

Tag nu din football-dej ud af ovnen, og tilsæt din ostemasse. Hvis du har gemt den overskydene dej fra tidligere, kan du nu forme det til en snøre og bage den ved siden af den fyldte football.

Din ostefyldte football skal havde minimum 10-15 minutter i ovnen, og det er bedst hvis dejen bliver helt gennembagt, for ellers bliver den svær at spise. Det kan du teste ved forsigtigt at banke på de bagte sider med en gaffel og fornemme om de er hårde.

De færdige resultat skulle meget gerne ligne dette billede (eller være flottere).

God appetit!

ostedip, Ostedip/Spinat Football – Den spiselige snackskål

Kunne du lide denne opskrift på snacksskål og ostedip? Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – samt finde flere opskrifter her.

Tags
Vis flere

Marc Skafte

Chefkokken...

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker