• Hjem
  • NFL
  • Pittsburgh Potatoes – Så er der ost!
0 0
Pittsburgh Potatoes – Så er der ost!

Del med dine venner og familie:

Kopier og del denne URL

Ingredienser

Reguler antal:
8 Kartofler
200 Gram Revet ost (Du kan bruge flere typer. Vi har god erfaring med Karoline’s Tex Mex ost, det giver mere kant til retten. Men du kan sagtens bruge helt neutral revet ost
50 Gram Smeltet smør
3,5 DL Peber
1 Løg Fint hakket
2 fed Hvidløg
1 tsk. Salt
1 tsk. Peber
Røget Paprika
2 tsk Smør til at toppe af med

Pittsburgh Potatoes – Så er der ost!

Køkken:

Osten smelter ned af disse lækre kartofler fra Pittsburgh

  • Personer 4
  • Let

Ingredienser

Vejledning

Del

Man skal aldrig underkende godt tilbehør til en hovedret. Slet ikke når det er en blanding af ost og kartofler. Denne klassiske kartoffelret fra Pittsburgh kan bruges som tilbehør til en endeløs række af retter, og kan være en erstatning for de traditionelle flødekartofler.

Selvom at denne ret er rimelig simpel, så er der mange familier i Pittsburgh, som har præcis deres egen fortolkning af retten. Derfor er der rig mulighed for, at du selv kan præge retten i den retning, som du har lyst til. Her er en opskrift jeg selv har haft glæde af flere gange.

 

Kunne du lide denne opskrift?
Kunne du lide denne opskrift på lidt utraditionelle flødekartofler?? Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her

Sådan gør du

1
Færdig

Tænd din ovn

Sæt din ovn på 175 grader.

2
Færdig

Derefter skal du koge dine kartofler.

Kartoflerne skal koge til de er gennemkogte, men ikke bliver alt for “bløde”.

Når du kan stikke en gaffel ind kartoflen og den selv glider af, så er de kogt færdige.

3
Færdig

Når kartoflerne er kogt færdige, skal de skæres i større stykker.

Læg dem derefter i et ovnfast fad.

4
Færdig

Tag derefter en lille gryde, og smelt 50 gram smør og ost under lav varme og konstant omrøring. Tilføj osten lidt af gangen, så det hele ikke klumper sammen i gryden.

5
Færdig

Når det er smeltet sammen til en samlet masse, tager du gryden af varmen, og blander cremefraiche, løg, hvidløg, salt og peber i.

Når det hele er godt blandet, hælder du massen ud over din kartofler som stadig ligger i fadet.

6
Færdig

Kom derefter to spiseskeer smør på toppen, og drys med paprika.

7
Færdig

Bag derefter kartoflerne i ovnen i en halv time, eller til du syntes at overfalden har fået nok. Personligt kan jeg godt lide at sætte ovnen på “grill” i de sidste to minutter for at gøre toppen lidt mere “sprød”.

Lad dine kartofler køle lidt af, så de kan nå at “sætte sig”, inden af du serverer.

8
Færdig

God appetit!

Marc Skafte

NFL og NBA nørd til fingerspidserne! Gul klud skribent og uddannet i amerikanske studier ved SDU. Så lidt kulturel interesse er der da også.. Elsker greasy mad, alt med ost og de lilla vikinger! Så nårh ja, SKOL VIKINGS! (duduuuu)

Anmeldelser

Der ingen anmeldelser endnu. Du kan blive den første.
tilbage
Chicago Deep Dish Pizza
næste
Coca Cola kage
tilbage
Chicago Deep Dish Pizza
næste
Coca Cola kage

Skriv en kommentar