Opskrift

Potato skins

Fyldte kartofler er bare superlækkert. Som snack eller tilbehør til en stor fed steak.

Denne opskrift er meget nem at gå til og dine venner vil elske dig for den. Du kan lave dine potato skins enten i ovnen og mikrobølgeovnen. Men de bliver altså bedst i en almindelig ovn. I opskriften står der “kop”. Det er et typisk amerikansk mål, og svarer nogenlunde til et sennepsglas eller en stor kaffekop

Ingredienser


Til 4 personer (2 skins til hver)

  • 8 bagekartofler
  • 8 skiver bacon
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 kopper revet cheddar ost
  • 8 spsk. creme fraiche
  • Hakket purløg
  • Salt og peber

Sådan gør du:


1Varm ovnen op til 225 grader.

2Prik kartoflerne med en gaffel og bag dem møre  – 45 til 60 minutter.
Lad dem afkøle indtil de er lune og skær dem i to halvdele (på langs)
Skru ovnen ned på 180 grader (den skal vi bruge igen senere)

3Brug en ske til at tage “kartoffel-kødet” ud af skrællerne.

4Efterlad en halv cm. kød hele vejen rundt i skrællen.
Gem kødet til noget andet, fx. kartoffelmos i morgen.

5Fyld en cm. olie i en høj pande og opvarm ved høj varme.
Hold øje med panden. Det er piiiiisse farligt, hvis du glemmer olien.

6Kom dine skins  ned i olien med skindsiden nedad.
Kog dem af to omgange til de er gyldenbrune
Læg dem på et stykke køkkenrule og lad dem dryppe af.

7Læg dine skins i en bradepanden med skindsiden nedad
Fordel bacon og ost jævnt ned i de 8 skins

8Stil ind i ovnen og bag dem indtil osten bobler og begynder at brune let.

9 Tag dine skins ud af ovnen. Giv dem lidt og peber

10Server med creme fraiche, purløg og måske en guacamole.

Kunne du lide denne opskrift på fyldte kartofler? Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – samt finde flere opskrifter her.

Tags
Vis flere

Marc Skafte

Chefkokken...

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker