Ingredienser
-
Kagedej
-
100g Hvedemel
-
200g Smeltet smør
-
200g Sukker
-
100g Muscodavosukker
-
300g Græskarpuré
-
1/2 tsk Tørret Ingefær
-
1/2 tsk Kanel
-
1/4 tsk Allehånde
-
1/4 tsk Stødt Nellike
-
1/2 tsk Bagepulver
-
2 tsk vaniljesukker
-
3 Æg
-
1/2 tsk Salt
-
100g Chokoladeknapper
-
Chokolade overtræk
-
300g Mørk Chokolade
-
Fyld
-
200g Dulce de Leche
Fremgangsmetode
Disse fantastiske football kager smager fuldstændig fantastisk – og ser flotte ud til din næste football aften!
Under chokolade overtrækket gemmer der sig et hav af smagsoplevelser – og en hulens masse kalorier 😉
Disse kager består af Pumpkin Spice kage, blandet med en kraftig chokolade brownie, fyldt med dulce de leche karamel og overtrukket af lækker mørk chokolade. Behøver vi sige mere?!
Græskar puréen i denne kage, gør den super fugtig, svampet og lækker. Sammen med den mørke chokolade og den cremede karamel af dulce de leche, giver det en heftig kage, der med garanti vil gøre sig godt til din football aften!
Steps
1
Done
|
Forberedelse |
2
Done
|
Lav basis kagedejBland en kagedej der herefter deles i 2, for at skabe både brownie og pumpkin spice kagedej. |
3
Done
|
Bland tørre ingredienser |
4
Done
|
Bland våde ingredienser |
5
Done
|
Bland våde og tørre ingredienser |
6
Done
|
Fordel kagedejen i 2 skåle |
7
Done
|
Lav brownie dej |
8
Done
|
Lav Pumpkin Spice dej |
9
Done
|
Fordel dejen i formenTilsæt ca. en spiseske af hver type dej ad gangen i dine silikoneforme. Du kan også fylde halv op med én slags dej, og herefter fylde resten med en anden slags. Pas på med ikke at overfylde formen, da dejen hæver en lille smule. Lige akkurat under kanten virker i de fleste tilfælde fint. Det er meningen at de to slags dej holdes separat, men du kan også lave "swirls" i dejen med en kødnål eller en gaffel, for at skabe striber i kagen. |
10
Done
45 min
|
Bag kagenBag ved 180 grader i almindelig ovn i ca. 45 minutter. |
11
Done
|
Gør kagen klar (Football-form) |
12
Done
|
Gør kagen klar (alm. form)Hvis du har bagt den kage i en almindelige form, kan du smøre et lag af den flydende Dulce de Leche på toppen. Nu er den klar til chokolade. |
13
Done
|
Smelt din chokoladeSmelt din mørkechokolade i et vandbad, ved lav varme og under omrøring. |
14
Done
|
Hæld din chokolade ud over kagenHæld nu din varme chokolade over kagen. Start inde fra midten, og lad chokoladen løbe ud over kagen og kanterne på den. Du kan evt pynte den med (u)hyggelig pynt. |
15
Done
|
Lad nu kagen køle af |
16
Done
|
Velbelkomme |