• Hjem
  • Cykling
  • Salade Nicoise – En klassisk fransk salat!
0 0

Del med dine venner og familie:

Kopier og del denne URL

Ingredienser

Reguler antal:
SALAT
Kartofler
Løg
Oliven
Grønne bønner
Æg
Tomater
Hjertesalat
Sardiner
DRESSING
4 spsk Olivenolie
1 spsk Hvidvinseddike
1 spsk Dijon sennep
Salt + peber

Salade Nicoise – En klassisk fransk salat!

Køkken:

Ou lalala...!

  • 25 min
  • Personer 4
  • Let

Ingredienser

  • SALAT

  • DRESSING

Vejledning

Del

Trænger du også til et alternativ til de klassiske salater? Så har vi et bud på en frisk og lækker fransk salat der passer til en lækker sommeraften!

Man skal sydpå i Frankrig for rigtigt at støde på denne lækre salat, men den tur tager vi gerne! Salade Nicoise er frisk og lækker fransk salat med alt hvad havet og og haven begærer. Den klassiske Salade Nicoise består nemlig af skønne kartofler med bid, friske tomater, skønne oliven, grønne bønner, perfekt tilberedte æg, løg, en simpel dressing og dejlig frisk fisk.

I vores opskrift har vi valgt at bruge sardiner, men du kan også bruge frisk tun. Dog ikke sammen! Eller det er i hvert fald hvad nogle franskmænd vil påstå. Vi er dog lidt mere afslappede omkring lige præcis det dilemma, så hvis du vil blande, så er det helt okay med os.

Så tag med til Sydfrankrig med denne klassiske franske salat, som vil berige enhver sommerdag med et dejligt frisk bid.

Og vi vil foreslå at du nyder en dejlig cider til – lær meget mere om rigtigt fransk cider lige her. 

Sådan gør du

1
Færdig

KARTOFLER

Start med at koge dine kartofler. De er den ingrediens der skal have længst tilberedningstid, og de må gerne nå at køle af, inden de skal i salaten.

HUSK! Når du koger dine kartofler, så skal vandet du koger dem i, smage som havandet i middelhavet - altså godt med salt!

2
Færdig

ÆG

Når dine kartofler har kogt færdigt, kan du begynde at koge dine æg. Alt efter størrelsen, skal de have mellem 8-9 minutter kogetid.

3
Færdig

GRØNEN BØNNER

Dine grønner bønner skal enten dampes eller letkoges. Vælger du at koge dem, så skal det være i letsaltet vand i 2-3 minutter. Lad være med at tilsætte alt for meget vand, det kan ende med bønnerne mister deres friske bid, og det ville være synd.

4
Færdig

DRESSING

Lav din dressing ved at blande olivenolie, eddike og Dijon sennep i en lille skål. Sørg for at røre det godt sammen, og smag til med salt og peber.

5
Færdig

LAV DIN SALAT

Start med en bund af salatblade. Læg nu dine kartofler, tomater, løg, oliven, grønne bønner, sardiner og æg oven på salaten. Afslut med dressing og server med det samme!

BON APPETIT!

Marc Skafte

NFL og NBA nørd til fingerspidserne! Gul klud skribent og uddannet i amerikanske studier ved SDU. Så lidt kulturel interesse er der da også.. Elsker greasy mad, alt med ost og de lilla vikinger! Så nårh ja, SKOL VIKINGS! (duduuuu)

Anmeldelser

Der ingen anmeldelser endnu. Du kan blive den første.
tilbage
Den Store CiderTour! – EMS besøger CiderRevolution
coffee eclairs
næste
COFFEE ÉCLAIRS – Den Ultimative Kaffedessert!
tilbage
Den Store CiderTour! – EMS besøger CiderRevolution
coffee eclairs
næste
COFFEE ÉCLAIRS – Den Ultimative Kaffedessert!

Skriv en kommentar