Ingredienser
-
1L fritureolie
-
400g Søde kartofler
-
1 tsk Paprika
-
1 tsk Hvidløgspulver
-
1/2 tsk Spidskommen
-
1/2 tsk Chipotle Chilipulver
-
1 tsk Salt
Fremgangsmetode
Fantastiske krydrede chips af søde kartofler!
Okay, du kan måske godt bare hoppe ned på den lokale tank og købe en pose franske kartofler, men er det lige så fedt som at lave sine egne chips?
Og bliver de klassiske kartoffelchips ikke liiiidt kedelige i længden?
Det kan vi i hvert fald godt synes nogle gange – men så er det jo heldigt at man kan lave sine egne chips!
I denne opskrift er vores chips lavet af søde kartofler. De flotte orange kartofler giver en helt speciel, lidt sød smag, som går super godt med den lækre krydderiblanding vi vender dem i.
Så hvis du virkelig skal kræse om dine gæster til den næste sportsaften, eller du bare gerne vil forkæle dig selv en lørdag aften (og måske gemme lidt til tømmermændende om søndagen), så skulle du tage at prøve denne opskrift!
Anbefaling!
Hvis du vil have dine chips så tynde og sprøde som muligt, så brug et mandolinjern. Vi kan anbefale et Benriner mandolinjern – sådan et japansk mandolinjern er perfekt til opgaven!
Steps
1
Done
|
Skær kartoflerne i skiver |
2
Done
|
Steg kartoflerne i fritureFrituresteg kartoffelskiverne i en neutral olie som rapsolie eller solsikkeolie, ved omkring 170 grader. |
3
Done
|
Lad dine chips køle af |
4
Done
|
Bland dine krydderierBland salt og krydderier sammen i en lille skål |
5
Done
|
Vend chips i krydderiblanding |
6
Done
|
Server |