Sweet Potato Chips
De ekstravagante chips!

0 0
Sweet Potato Chips

Del med dine venner og familie:

Kopier og del denne URL

Ingredienser

Reguler antal:
1L fritureolie
400g Søde kartofler
1 tsk Paprika
1 tsk Hvidløgspulver
1/2 tsk Spidskommen
1/2 tsk Chipotle Chilipulver
1 tsk Salt
Køkken:
  • 30 min
  • Personer 2
  • Middel

Ingredienser

Vejledning

Del

Fantastiske krydrede chips af søde kartofler!

Okay, du kan måske godt bare hoppe ned på den lokale tank og købe en pose franske kartofler, men er det lige så fedt som at lave sine egne chips?
Og bliver de klassiske kartoffelchips ikke liiiidt kedelige i længden?
Det kan vi i hvert fald godt synes nogle gange – men så er det jo heldigt at man kan lave sine egne chips!

I denne opskrift er vores chips lavet af søde kartofler. De flotte orange kartofler giver en helt speciel, lidt sød smag, som går super godt med den lækre krydderiblanding vi vender dem i.

Så hvis du virkelig skal kræse om dine gæster til den næste sportsaften, eller du bare gerne vil forkæle dig selv en lørdag aften (og måske gemme lidt til tømmermændende om søndagen), så skulle du tage at prøve denne opskrift!

Anbefaling!
Hvis du vil have dine chips så tynde og sprøde som muligt, så brug et mandolinjern. Vi kan anbefale et Benriner mandolinjern – sådan et japansk mandolinjern er perfekt til opgaven!

Sådan gør du

1
Færdig

Skær kartoflerne i skiver

Skær dine søde kartofler i tynde skiver. Og når vi siger tynde, så mener vi tynde - jo tyndere du kan skære skiverne, jo sprødere chips får du! Brug meget gerne et mandolinjern!

2
Færdig

Steg kartoflerne i friture

Frituresteg kartoffelskiverne i en neutral olie som rapsolie eller solsikkeolie, ved omkring 170 grader.
Først vil kartoflerne gå fra orange til gule, hvorefter de begynder at blive mørkere i farven igen. Når de er gyldne og let brune, så tag dem op.
De må endelig ikke blive mørkebrune, da det giver en brændt, bitter smag.

3
Færdig

Lad dine chips køle af

Lad dine chips køle helt af på en bageplade. De kan måske stadig virke lidt bløde, men de bliver mere sprøde, når de køler af.

4
Færdig

Bland dine krydderier

Bland salt og krydderier sammen i en lille skål

5
Færdig

Vend chips i krydderiblanding

Put dine afkølede chips i en stor skål, drys din salt- og krydderiblanding udover i små mængder ad gangen. Du kan altid tilføje lidt ekstra, men det er svært at "tage det af" chipsene, så tilsæt en smule ad gangen. Vend alle chips rundt i blandingen, til de er jævnt dækket af et tyndt lag.

6
Færdig

Server

Server dine lækre, hjemmelavede chips af søde kartofler!
Prøv dem med en ranch-dip, en holiday dip, hvidløgsdip eller en anden dip du er vild med. Eller nyd dem som de er - de er fantastiske!

Stefan

Madentusiast med speciale i alt fra den gyldne brønd til alt der spises med pinde. Autodidakt - men har været i lære siden barnsben. Siger aldrig nej til en IPA, en rød bøf eller en udfordring!

Anmeldelser

Der ingen anmeldelser endnu. Du kan blive den første.
tilbage
Sommer Slaw – Sommerens Coleslaw
draft day ribs
næste
DRAFT DAY RIBS!
tilbage
Sommer Slaw – Sommerens Coleslaw
draft day ribs
næste
DRAFT DAY RIBS!

Skriv en kommentar