Ingredienser
-
1 pakke Cream Cheese
-
1 pakke Smør
-
750 gram Søde kartofler
-
3 Bagekartofler
-
Paprika
-
4 fed Hvidløg
-
Salt + peber
Fremgangsmetode
Elsker du kartoffelmos? Men syntes du også, at de danske hvide kartofler kan blive lidt kedelige? Så skal du læse med her.
North Carolina avler søde kartofler i massevis, men heldigvis kan vi også få fat i en masse af dem her hjemme. De er ideelle til en god gang kartoffelmos, men selvfølgelig skal retten også smage af USA. Så det er med at finde godt med smør og cream cheese frem!
Du kan eventuelt lave din egen cream cheese, med vores opskrift her.
[su_box title=”Kunne du lide denne opskrift? “]Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – Husk at abonnere, hvis du vil have de seneste videoer direkte i dit feed! [/su_box]
Steps
1
Done
|
Start med at skrælle alle dine kartofler. |
2
Done
|
Når de alle er skrællet, skærer du dem ud i mindre stykker, og kommer dem op i en gryde med vand. Når alle kartoflerne er skåret og lagt i gryden, skal de alle være dækket af vand. Sæt nu et låg på gryden, og få kartoflerne til at koge på dit komfur. De skal gerne koge et stykke tid, indtil de er blevet godt møre, og er nemme at mose. |
3
Done
|
Når kartoflerne er kogt færdige, og de kan moses let med en gaffel, hælder du vandet fra gryden, og tilsætter alle dine ingredienser. Her efter tager du en el-pisker, eller et piskeris, og pisker det hele sammen til en glat mos. Vores gryde ser ud som på billedet, inden at vi gik i gang med at piske. |
4
Done
|
Når mosen har opnået den ønskede konsistens, er den klar til at blive serveret. Husk at tilsmage mosen undervejs, og efterkrydr gerne med både salt, peber og paprika. |
5
Done
|
Velbekomme! |