0 0
[su_youtube url="https://youtu.be/PJ5-0ur4-Ec"]

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Adjust Servings:
Sandwich
Burgerboller gerne brioche!
700 gram Kalkunbryst
1 pose frosne Grønne bønner
fritureolie
Stuffing-mash
6-7 Bagekartofler
100g Smør
3 fed hakkede Hvidløg
2 hakkede Æbler
1 bundt hakket Frisk persille
250 ml Fløde
2 tsk tørret Rosmarin
Cranberry sauce
250g Friske tranebær
1 dl Appelsinjuice
4-5 spsk Sukker
2 dl Vand
Gravy
250 ml Fløde
1 spsk Brun madkulør
5 dl Kyllingefond
4 spsk Hvedemel
1/2 fed Hvidløg
1/4 tsk Cayennepeber
Salt + peber
30g Smør

THANKSGIVING SANDWICH – THANKSGIVING I ÈN BOLLE!

Køkken:

"Prøv at se hvordan den gravy bare løber og løber" -
Vi giver dig hele din Thanksgiving middag i EN BOLLE!

  • 1 time
  • Personer 4
  • Middel

Ingredienser

  • Sandwich

  • Stuffing-mash

  • Cranberry sauce

  • Gravy

Fremgangsmetode

Share

Thanksgiving er lig med football og lækker mad! Men har du ikke brug for at lave en stor kalkun til hele familien? Så frygt ej, vi har samlet hele Thanksgiving måltidet i en lækker burger!

Vi kender det alt for godt.. Thanksgiving nærmer sig, men da vi i Danmark ikke har samme traditioner som i USA, så giver det ikke altid så meget mening at gå “all in”. Derfor har vi krearet en ret, som indeholder alt hvad et Thanksgiving måltid skal indeholde, men ikke kræver, at du starter med at optø en kalkun 2 dage før du skal have gæster..

Vi har nemlig snydt lidt, for i vores Thanksgiving sandwich bruger vi kun brystet fra kalkunen. Det er tilgengæld dybstegt, og hvis du tænker, hvad så med stuffing? Så bare rolig!

Vi har gennemtænkt det hele, og da 80% af stuffing alligevel består af brød, så har vi allerede klaret det meste med bollen der omslutter sandwichen, men derudover tager vi alt det gode fra stuffing, og blander det sammen med lækker smørbar kartoffelmos. Fyldt med smør, æbler, persille, hvidløg og rosmarin, skaber kartoffelmosen en perfekt bund til din sandwich.

Også topper vi selvfølgelig med lækker tranebærsauce og en klassisk tyk gravy.

Velbekomme!

[su_youtube url=”https://youtu.be/PJ5-0ur4-Ec”]

Du kan finde vores opskrift på briocheboller her

Steps

1
Done

TRANEBÆRSAUCE

Start med at lave din tranebærsauce. Du tilsætter dine ingredienser i en gryde, og laver et hurtigt opkog. Derefter skruer du ned på lav varme, og lader den hygge sig under omrøring, indtil den er kogt ind til den rigtige konsistens.

2
Done

STUFFING MASH

Imens at din tranebærsauce koger ind, skal du skrælle dine kartofler, komme dem i en gryde med vand, og sætte dem over ved høj varme. De skal koge til de er møre og klar til at blive most.
Husk IKKE at tilsætte salt.

3
Done

STUFFING MASH

Imens din tranebærsauce og kartoffler står og koger, kan du begynde at tilberede fyldet til din mash-stuffing.
Skær dine æbler ud i små tern, hak din hvidløg og persille fint og gør klar til at vende dem i din mash.

4
Done

STUFFING MASH

Når dine kartofler har kogt færdigt, tilsætter du din smør og fløde, og begynder at mase det hele til en sammenhængede mos. Når den er ved at have den rigtige konsistens, vender du dine krydderier, æbler og hvidløg ud i den.
Sæt låg på gryden, og lad den stå ved minimum varme - bare så den lige holder sig varm til servering.

5
Done

KALKUN

Hæld en god mængde olie i din gryde, og skru op for høj varme.
Når din olie er varmet op, tilsætter du din kalkun.
Husk at vende den jævnligt så den ikke sætter sig fast i bunden af gryden.
Afhængigt af hvor stor et stykke du steger, vil stegetiden variere, men ved et stort stykke, skal du regne med minimum 10-15 minuter.
Det er vigtigt at det er gennemstegt.
Når kødet er gennemstegt, skal det hvile lidt på et spækbræt, inden du kan skære det i mindre og mundrette stykker.

6
Done

GRAVY

Smelt smør i en gryde. Bland mel i, og rør rundt. Steg af i et par minutter.
Tilsæt varm kyllingefond, lidt ad gangen, under omrøring. Tilsæt herefter fløde, cayennepeber og salt og peber. Lad det komme op at simre, til sovsen tykner.

7
Done

GRØNNE BØNNER

Dine grønne bønner skal koges i en gryde, eller blancheres.

8
Done

SÆT BOLLER I OVNEN

Når det hele er ved være klart, kan du varme dine boller i ovnen.

9
Done

SAML DIN SANDWICH

Start med at lægge et tykt lag stuffing-mash. Derefter kalkunbryst i skiver, grønne bønner, tranebærsauce, og så top bollen. Overhæld nu din sandwich med din gravy!

Velbekomme!

Marc Skafte

NFL og NBA nørd til fingerspidserne! Gul klud skribent og uddannet i amerikanske studier ved SDU. Så lidt kulturel interesse er der da også.. Elsker greasy mad, alt med ost og de lilla vikinger! Så nårh ja, SKOL VIKINGS! (duduuuu)

previous
GAMEDAY COOKIES – MED POPCORN OG CHIPS!
next
Deep Fried Chicken – Juleudgave
previous
GAMEDAY COOKIES – MED POPCORN OG CHIPS!
next
Deep Fried Chicken – Juleudgave

Tilføj din kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function shell_exec() in /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/themes/neptune-by-osetin/footer.php:2 Stack trace: #0 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/template.php(810): require_once() #1 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/template.php(745): load_template('/customers/6/0/...', true, Array) #2 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/general-template.php(92): locate_template(Array, true, true, Array) #3 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/themes/neptune-by-osetin/single-osetin_recipe.php(792): get_footer() #4 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/template-loader.php(106): include('/customers/6/0/...') #5 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/6/0/...') #6 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/index.php(17): require('/customers/6/0/...') #7 {main} thrown in /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/themes/neptune-by-osetin/footer.php on line 2