OpskriftVideo

Video: Wisconsin Honning/Vanilje-Budding

Mums! Hvem elsker ikke en lækker dessert? Den her opskrift er inspireret af den amerikanske stat Wisconsin, som faktisk har en del tilfælles med Danmark – ihvertfald hvad angår den kulinariske verden.

Vi lærer dig i denne video, hvordan du laver en super lækker budding dessert, som vil slå benene væk under dine venner!

For med denne opskrift kommer simpelthen til at lære, hvordan man laver en budding fra bunden af, og bare rolig, det lyder mere imponerede end det er svært at lave. Så der er rig mulighed for, at du kan høste masser af roser for dine køkkenkundskaber.

Du skal bare følge vores video, og er du i tvivl om noget, så kan du altid læse opskriften nedefor.

Se at komme igang! Din lækre budding dessert venter!

Ingredienser


 • En halv liter sødmælk
 • En kvart liter piskefløde
 • Salt
 • 3 spsk. Maizena majsstivelse
 • 3 æggeblommer
 • 2 tsk. vanilje-essens
 • 1 spsk. smør
 • 100 g sukker
 • 60 ml honning
 • Bær (Blåbær, hindbær eller jordbær)
 • Flødeskum)

Sådan gør du: 


1Start med at varme din mælk op. Gør dette ved medium varme og under omrøring, så mælken ikke brænder på. Når mælken koger tilføjer du din vanilje-essens og rører rundt. Derefter tilføjer du din fløde og får igen det hele op at koge under omrøring. Tag derefter gryden af varmen.

2I en skål pisker du nu dine æggeblommer. Gør dette med et elektrisk piskeris og på medium styrke. Du skal piske dem i ca. 1 minut. Derefter tilføjer du, under omrøring, sukker, en knivspids salt, majsstivelse, honning til dine æggeblommer.

3Når det hele er pisket godt sammen, tilføjer du, stadig under omrøring, ca. 250 ml af din varme mælke/fløde blanding. Pisk blanding ud i skålen lidt af gangen. /two_third]

4Når det hele er pisket sammen, skal den piskede masse ned til resten af din varme mælke/fløde blanding. Her skal den under omrøring igen op og koge. Når massen koger, skal du tage den af varmen og blive ved med at røre i et par minutter. Du vil nu kunne se at massen bliver mere “gulig”. Det er fordi den bliver til budding.

5Tag din smør og rør med ud i den varme blanding. Sørg for at det er rørt helt ud, og at der ingen klumper er.

6Hæld nu din buddingmasse ned i en stor, eller flere serverings skåle, og sæt den på køl. Størrelsen på din skål bestemmer hvor lang tid at din budding skal stå på køl. Vi foreslår minimum 3 timer, men er små anretninger kan mindre tid være nok. Det er bare vigtigt at du ikke rører rundt i massen, før at den er kold og har sat sig.

7Når du skal servere din budding, foreslår vi at du kommer frisk flødeskum og friske bær på toppen. Det komplementerer retten super godt!

8Velbekomme!


Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – samt finde flere opskrifter her.

Tags
Vis flere

Marc Skafte

Chefkokken...

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker